Pages /KAYNAKLAR

20190302

🎞 '1 Kuruşun Ahlakından Trilyonluk Yılmaz Özdil'e'



Veryansın TV - Marş 14
Nihat Genç'ten memleketteki ahlaki çöküntü ve Yılmaz Özdil'in kitabına kadar...

Video için yapılan yorumlardan bazıları
trashy git1 month ago Dikkat edeceksiniz. Olayin ozeti bu: Yilmaz Ozdil neyi neden yapmis olursa olsun, ortaya cikan sonuc, bazi agizlarin acilmasina sebep olmak, bazilarinin deli gibi bekledigi firsati ellerine vermek akilli isi degil. Belki Yilmaz Ozdil'i paragoz olmaktan aklayabilirsiniz, ya da "serbest ticaret, isteyen almasin" diye savunabilirsiniz. Ancak yaptigi seyin, ustelik boylesi bir ortamda "ahmakca" oldugu gercegini golgeleyemezsiniz.

Dikkat edeceksiniz arkadasim, bunun baska yolu yok: Ataturk'un hatirasinin para ile, luks kagitlarla, ozel baskilarla, yani ayricalikla ve elitlerle yanyana anilmasi cok yanlis, tarifsiz derecede yanlis. Sabahtan aksama karsitlarini "bunlar caliyor, Allah'i dini satiyor" diye elestiriyorsan dikkatli olacaksin; laf ettirmeyeceksin, farkini belli edeceksin. "Soyle oldu boyle oldu"... gececeksin bunlari bir kalem: Insan toplumlarinda aslinda ne oldugu hicbir zaman onemli degildir. Neyin nasil algilandigi onemlidir. Aci ama gercek bu. Yagmur mu yagiyor, havuza mi dustun, ustune mi isedin, bunlar onemli degil yani, islak misin, kuru musun, bu onemli.

Sen bir gazeteci olarak, toplumun algilariyla en cok nasil oynandigini goren, bilen biri olarak, muhalif bir durusun oldugunu iddia ederek show yapamazsin arkadasim. "Butun kazancimi hayir isinde kullandim" diye de kendini aklayamazsin, gercekten oyle olsa bile onemli olan o degil, dedik ya, kimse gercekle ilgilenmiyor, verilen mesajla ilgileniyor. Sen ozunde neye muhalifsin arkadasim? Falanca partiye, filanca kisiye mi muhalifsin, yoksa bir zihniyete mi muhalifsin? Bunlari sorarlar, bunlara dikkate ederler. Demek ki ciddiyseniz siz de dikkat edeceksiniz, kirlenmeyeceksiniz, yoksa sorarlar "sizin farkiniz ne?" diye. Dik-kat ...

*****



Yılmaz Özdil konusuna takılmayın. Çok önemli bir konudan bahsediyor, toplumsal yozlaşma ve nasıl soyulduğumuz daha önemli.

*****
Merve okşayan
11 sene hastanede çalışmış bir eczacı olarak anlattıklarınızın daha fazlasına tanık oldum.Yeni mezunuz büyük torpillerle girdiğim Ankara sanatoryum hastane.sinde,hemşireler hastalara ihtiyaç fazlası aldıkları kanları diğer hastalara satıyorlardı ve hepsinin son model arabaları vardı.Biyokimya labaratuvarında tahlil için kullanılan kitler hergün düzenli yok oluyordu,öğrendikki labaratuvar şefi doktorun muyanehanesine gidiyormuş.Ayrıca başhekim bağışlanan buzdolabı ve bazı değerli aletleri evine götürüyordu.Bunları delillendirerek Sağlık bakanlığına gidip dilekçe verdik.Dilekçelerimizi alan müfettiş bize dediki ben bu dilekçelerinizi alırım ama yarın hepinizi tayini Çemişkezeğe çıkar,ayrıca başhekiminiz Demirelin en yakın arkadaşı..Ordan dilekçelerimizi yırtıp çıktığımıza hala pişmanım,hepimiz Atatürke ihanet ettik..

*****
Selahattin Topaloğlu
Şu kafadan kurtulamadık bir sahilde gün batarken güneşe rakı kadehini tutarak laiklik be diyen zihniyetten muhalefet olmaz nerede sendika kooparatif katma değer chpde bunu konuşan kalmamış liberaller sarmış zenginler kulübü olmuş bitmiş sen yardımda olsa 2500tlye kitab satamazssın kardeşim 2500tlyle atatürkün ismi hem fiziken hem manen uyuşmaz olmaz kurmaylarına 1kuruşun hesabını soran kurucu babamız atamızı anlatırken bu olanlar olmaz

******Aydın ErgulBu pahalı kitap olayı halkta özellikle muhafazakar halkta "Atatürk lükstür, seçkincidir" anlayışı oluşturacağı için, bu pahalı kitap olayına karşıyım. Prestij kitabı Atatürk için şimdi gereken bir şey değil.