Pages /KAYNAKLAR

20190313

Dalgıç Şahİka Ercümen: Hayata nefes aldığımda değil, nefes tuttuğumda başladım


AYDINLIK / ANKARA

Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, Antarktika’da gerçekleştirdiği dalışla kıtada tüpsüz dalış yapan ilk Türk kadını olarak tarihe geçti. Şahika Ercümen, başarısını Ankaralılarla paylaştı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesi ile bir alışveriş merkezinde vatandaşlarla bir araya gelen Ercümen, Antarktika macerasını, elinde bulundurduğu dünya rekorlarını, başarıya giden yolları ve hedeflerini anlattı.

Antarktika’da dalmanın hayali olduğunu, teklif aldığında büyük mutluluk yaşadığını ifade eden Ercümen eksi 1 derecedeki soğuk sulara tüpsüz dalış yaptığını yaklaşık bir saat boyunca suyun altında kaldığını belirtti. Ercümen, “Zorlu bir yolculuk ve zorlu bir dalış oldu ama bembeyaz karın ve buzun üzerinde Türk bayrağını görmek gözümde tablolaştı. Bu, çok gurur veren bir tablo oldu” diye konuştu.

‘ÜLKEME KARŞI SORUMLULUKLARIM VAR’
“Hayata nefes aldığımda değil nefes tuttuğumda başladım” diyen Ercümen, çocukluğunda astım hastası olduğunu ve suyla tanıştıktan sonra hayatının değiştiğini bildirdi. Nefes egzersizlerinin önemine değinen dünya rekortmeni, vatandaşlarla birlikte nefes egzersizleri de yaptı.

Söyleşide hedefleri ve projeleri hakkında da bilgi veren Şahika Ercümen, ülkeye, doğaya, suya, çevreye karşı sorumluluk duyduğunu ve başta yeni çıkacak kitabı olmak üzere çocuklara yüzmeyi sevdirecek çalışmalarla birlikte eğitim çalışmalarına da ağırlık vereceğini vurguladı.

Söyleşi sonrasında konukların sorularını da yanıtlayan Ercümen, başarılarının örnek olması ve başka Şahika’lar için de yol göstermesi dileğini paylaştı.