Pages /KAYNAKLAR

20190412

📚 📖 'Anadolu Bulguru'nun kitabı yazıldı

Anadolu bulgurunun kitabını yazdı,lobisini yapıyor
Aydınlık Gazetesi

Türk mutfağının, içinde bulgur olan geleneksel yemek tariflerinin yazılı olduğu Duru Bulgur’a ait, Anadolu’dan Bulgurlu Yemekleri kitabı yayınlandı.

YAĞMUR ÜSTÜNDAĞ

Kitabın tanıtım toplantısında konuşan Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, "AB ülkeleri başta olmak üzere, Avustralya, Kanada,Çin, ABD, Japonya’daki tüketicilere ulaşıyoruz. Şirketimiz Türk bulgurunu dünyaya tanıtma misyonunu sahipleniyor. Türkiye dünyanın en büyük üç mutfağından birine sahip" dedi.

16 ÇEŞİDİ 51 ÜLKEYE SATIYOR

Bulgurda lobicilik faaliyetlerine ciddi mesai harcadıklarını anlatan İhsan Duru, "Yabancı iş ortaklarımıza Türkiye’nin yerel lezzetlerini çeşitliliği hakkında bilgi akışı için yurtdışı fuarlarında çalışmalar yapmaktayız. Kapasitemiz ise günlük 300 ton biz bunun yarısından çoğunu kullanıyoruz" bilgisini verdi. Yıllık 17 bin tonluk toplam ihracatlarının yüzde 35’inin bulgur kaynaklı olduğunu söyleyen İhsan Duru, iç pazarda ise yüzde 7-8 oranında pay aldıklarını kaydetti. Duru, üretilen 16 çeşit bulgur ile 51 farklı ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti.

SUSUZ TOHUMLA DÖRT ÜRÜN

Duru, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile sanayi ve proje iş birliği kapsamında ‘sulanmadan yetiştirilebilecek bir tohum’ projesi başlattıklarını kaydetti. Projenin üç sene önce üniversitenin eğitim kadrosundan Prof. Dr. Nevzat Aydın ile başladığını bildiren Duru, bir senede dört ürün (tohum) alınabileceğine dikkat çekti.