Pages /KAYNAKLAR

20190707

🗺 Yazılıkaya- 3000 yıllık bir Hitit sırrı nihayet ortaya çıktı


FOR 3200 years they have guarded their secret. The deities carved in limestone near the ancient city of Hattusa are as enigmatic as they are beautiful.

Perhaps no longer. A controversial theory suggests the ancient carvings may have functioned as a calendar, with a level of sophistication way ahead of its time. “It’s not only a striking idea, it’s reasonable and possible,” says Juan Antonio Belmonte at the Institute of Astrophysics of the Canary Islands, Spain, who wasn’t part of the work. …


Alıntı/Kaynak:https://www.newscientist.com/article/mg24232353-600-yazilikaya-a-3000-year-old-hittite-mystery-may-finally-be-solved/


 

Yazılıkaya Nerede (Midas Kenti)
Ulaşım : Eskişehir’e uzaklığı 80 km’dir.
Yazılıkaya’ya gitmek için, Eskişehir Otogarından minibüslere binebilir ya da Eskişehir’in güneydoğusundaki Çifteler İlçesi’nden de gidebilirsiniz.
Çiftelerden ayrılan yol Mecidiye, Bardakçı, Karaağaç ve Kayı üzerinden Yazılıkaya’ya ulaşır. Ayrıca Seyitgazi ve Afyonkarahisar ya da Emirdağ üzerinden de Yazılıkaya’ya gidilebilir.
Fiziksel özelliklerine:
Yüksekliği 1315 metre olan Yazılıkaya Köyü’nün kuzeyinde Eskişehir, batısında Kütahya, güneyinde Afyonkarahisar ve kuzeydoğusunda Seyitgazi bulunmaktadır.

 
Alıntı/Kaynak: https://gezilmesigerekenyerler.com/gezilecek-yerler/midas-aniti-yazilikaya-eskisehir.html