Erzurum’un yöresel lezzetlerinden “dut çullaması”, damakta bıraktığı tatla kalpleri ısıtıyor. Pratik yapılışıyla da sofraların başköşesinde yer alıyor. Tatlı niyetine tüketilse de aslında dut çullaması bir yemek. Besleyici, enerji verici ve doyuruculuğu ile de öne çıkıyor.
Atatürk:''Ne Mutlu Türküm diyene'' - Biz Türkler Asyai bir milletiz - Anadolu İrfanı'yla aydınlanır yolumuz... arşivi derleyen: Alp İçöz, gönül dostu bir şair
📚📖 Kitap: 'Türk Savun Kendini' - Dr. Hans Barth
'' Osmanlı Devletinde Saray'a ve yönetime hakim, ekonomiye hakim, Boğazın iki yakasındaki, Marmara Denizi'nin çevresindeki k...
-
Bu yazımızda Milli Edebiyat Dönemi'nin en önemli şairlerinden biri olan Mehmet Emin Yurdakul'un "Cenge Giderken" şii...
-
Ülkemiz yer şekilleri bakımından oldukça farklı özelliklere sahiptir. Yer şekillerindeki farklılık iklimlerin bölgelere göre değişiklik...
-
Kendilerini "trakya'nın yerlileri" olarak kabul eden, 1300'lü yıllardaki ilk osmanlı fetihleriyle birlikte trakya'ya ...