Erzurum’un yöresel lezzetlerinden “dut çullaması”, damakta bıraktığı tatla kalpleri ısıtıyor. Pratik yapılışıyla da sofraların başköşesinde yer alıyor. Tatlı niyetine tüketilse de aslında dut çullaması bir yemek. Besleyici, enerji verici ve doyuruculuğu ile de öne çıkıyor.
📖 Hakas tarihi, gelenekleri ve Türk runik alfabesi
Hakas Devlet Üniversitesi Tarih 1. sınıf öğrencileri için Sibirya Türklerinden Hakasların atalarının MÖ 7.yy'da inşa ettiği kurganların ...
-
Bu yazımızda Milli Edebiyat Dönemi'nin en önemli şairlerinden biri olan Mehmet Emin Yurdakul'un "Cenge Giderken" şii...
-
Ülkemiz yer şekilleri bakımından oldukça farklı özelliklere sahiptir. Yer şekillerindeki farklılık iklimlerin bölgelere göre değişiklik...
-
* Kün-Ay tamgası ile Türklerle ilgili Göbeklitepe'de T şeklindeki dikilitaşlarda görünen Kün-Ay tamgası, Türk kavimlerinin bayrakla...