20190412

Türk-Rus üniversitesinin detayları belli oluyor


Aydınlık Gazetesi

Türk-Rus Toplumsal Forumu Eğitim-Bilim Komiteleri toplantısı, Komite’nin Eş Başkanı Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş’in ev sahipliğinde Ankara Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Türk-Rus Toplumsal Forumu Eğitim-Bilim Komiteleri toplantısı, Komite’nin Eş Başkanı Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’in ev sahipliğinde Ankara Üniversitesi’nde gerçekleşti. Türkiye ve Rusya’nın önde gelen üniversitelerinin yer aldığı toplantıda iki ülke arasındaki akademik işbirliklerinin geliştirilmesi için gereken formüller masaya yatırıldı.

RUSYA: BİLİM PAYLAŞMAYA HAZIRIZ

Komite’nin Rusya tarafı Eş Başkanlarından Güney Federal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Inna Shevcenko, “Bilim dili dünya dilidir. Rusya, bilimde elde ettiği sonuçları paylaşmaya hazırdır” dedi. “Artık somut adımlar atmaya başladık” diyen Shevcenko, ekipman desteği de sağlamaya hazır olduklarını bildirdi.

Konuşmacılardan Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Dr. İsmail Safi de, Türk-Rus ortak üniversitesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önemsendiğini söyleyerek, “Kendisine sunduk. İş dünyasından da destek var. Somut olarak ele alıyoruz” dedi.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi Er de üniversitelerde uluslararasılaşmanın önemli olduğunu ve YÖK’ün uluslararasılaşmayı teşvik ettiğini vurguladı.

İki ülkenin ortak üniversitesi için belirlenen belli başlı detaylar ise şöyle:

“Lokasyon konusunda İstanbul ve Antalya seçenekleri üzerinde duruluyor. İşbirliği öncelikli teklif falanları Rusya’dan fizik, kimya ve bilgisayar teknolojileri, Türkiye’den tıp, ziraat ve toplum bilimleri. Dil eğitimleri gerçekleştirilecek. Akademisyen değişim programları, sempozyumlar, seminerler yapılacak.”

Alıntı / Kaynak: https://www.aydinlik.com.tr/turk-rus-universitesinin-detaylari-belli-oluyor-egitim-subat-2019

📖 Hakas tarihi, gelenekleri ve Türk runik alfabesi

Hakas Devlet Üniversitesi Tarih 1. sınıf öğrencileri için Sibirya Türklerinden Hakasların atalarının MÖ 7.yy'da inşa ettiği kurganların ...