Kar yedikten sonra kesilen kazlar, Kars'tan yurdun dört bir yanındaki sofralara ulaştırılıyor. Türkiye'nin en önemli kaz üretim merkezlerinden Sarıkamış'ta kar yağışının ardından çiftliklerde hummalı bir çalışma başladı. Lezzetiyle fark yaratan Kars kazına talep yoğun.
Atatürk:''Ne Mutlu Türküm diyene'' - Biz Türkler Asyai bir milletiz - Anadolu İrfanı'yla aydınlanır yolumuz... arşivi derleyen: Alp İçöz, gönül dostu bir şair
📚📖 Kitap: 'Türk Savun Kendini' - Dr. Hans Barth
'' Osmanlı Devletinde Saray'a ve yönetime hakim, ekonomiye hakim, Boğazın iki yakasındaki, Marmara Denizi'nin çevresindeki k...
-
Bu yazımızda Milli Edebiyat Dönemi'nin en önemli şairlerinden biri olan Mehmet Emin Yurdakul'un "Cenge Giderken" şii...
-
Ülkemiz yer şekilleri bakımından oldukça farklı özelliklere sahiptir. Yer şekillerindeki farklılık iklimlerin bölgelere göre değişiklik...
-
Kendilerini "trakya'nın yerlileri" olarak kabul eden, 1300'lü yıllardaki ilk osmanlı fetihleriyle birlikte trakya'ya ...