20180411

Ege Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Elemanları Milli Aşı Geliştirecek



Ege Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Elemanları Milli Aşı Geliştirecek

Ege Üniversitesi’nde Türkiye’nin aşı konusunda yurt dışına bağımlılığını azaltmak için ‘Aşı Geliştirilmesi ve Üretimi Altyapı Projesi’ geliştirildi.

Projesi kapsamında öncelikle çocuk felci, boğmaca gibi hastalıkların tedavisi için kullanjjılan aşılarının prototiplerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Ardından da kanser tedavisine yönelik aşıların prototiplerini geliştirilmesi planlanıyor. Aşı üretimi için ihtiyaç duyulan en önemli zenginliğin, bilgi birikimi ve kültür olduğuna dikkat çekerek Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak “Bu projeyi üniversite-sanayi işbirliğiyle hayata geçireceğiz. Öncelikle ulusal gereksinimlerin karşılanarak, dışa bağımlılığı azaltmayı hedefliyoruz. Projemizde Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik, Tıp Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı, Eczacılık Fakültesi, Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi bölümleri bir araya geldi” dedi.

Maliyeti 40 milyon dolar

Projenin koordinatörü Ege Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Deliloğlu Gürhan “Türkiye’de, bağışıklamada kullanılan insan aşılarının yaklaşık yüzde 60’ı Sağlık Bakanlığı, yüzde 30’u özel sektör tarafından ithal ediliyor, yüzde 10’u ise bağış olarak sağlanıyor. Bu ithal aşıların hepsinin Türkiye’de üretilebileceği ‘Aşı Üretim Tesisleri Kurulması Projesi’nin maliyeti yaklaşık 40 milyon dolar olarak hesaplandı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Doğan Haber Ajansı

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...