20241015

Türk atlılara yol gösteren 'Mavi Kurt'


Tibet Çin Tang hanedanlığı döneminde ve sonraki dönemlerde de Türk Kağanlar tarafından yönetilmiştir. Bunun izlerini Tibet manastılarındaki fresklerde görebilirsiniz. Duvar resimlerinde Türk Atlılara MAVİ KURT yol gösterir. 

Phyang Guru Lhakhang







🎞️ Yılbaşı Alışverişi (1976) | TRT Arşiv

 

🎞️ Geçmiş Yıllardan İzmir Görüntüleri 1980-1979

 

  ''1970'li, 1980'li yıllarda, Zeki Müren'i, Ferdi Tayfur'u, Ajda Pekkan'ı, Nejat Uygur'u, Bal Arıları vb. eğlenceyle dolu bir yerdi İzmir vardı... O günlere dönmek elbette imkânsız, bir kere insanların sosyal yaşantıları ve bakış açıları, giyimleri, tarzları bambaşkaydı… Yaz akşamları haftada en az bir kez sinema izlemeye gidilirdi. Küçük Kulüp’ü, Hayal’i, Zafer sinemaları, kışın Şenocak'ı, Bizim’i, Konak’ı, Sema’ ve Çınar sinemaları çoğu kez kapalı gişe oynardı! Komşuluk ilişkileri öylesine samimi ve ayrımsızdı ki, aileler komşularıyla birlikte tuttukları vasıtayla büyükler, küçükler, delikanlılar genç kızlar ve çocuklar hep birlikte deniz keyfi dahi yapardı. 

 Bu güzelliklerin yanında bir de sıkıntılı günleri vardı izmir'in! ''Anarşi''  
*('EMPERYALİZM 1980 DARBESİNE TÜRKİYE'Yİ HAZIRLAMAK İÇİN HER YOLU DENEMİŞ! BAŞARMIŞ DA! HER 10 YILDA BİR TÜRKİYE'Yİ HİZYA SOKMAYA SOKMAYA ÇALIŞAN BATILI EMPRYALİST DEVLETLER TÜRKİYE'Yİ ÖNCE EKONOMİK SONRA SİYASİ VE KÜLTÜREL KISKACA ALIP BOĞMAK İSTERKEN... )

 1970-1980'de Ülke cadde ve sokaklarında yok yok! Polisler, askerler, öğrenciler, işçiler, silahlar, tanklar, çatışma, darp, kovalamaca, sıkı yönetim, sokağa çıkma yasağı, ekmek kuyrukları, akaryakıt kuyrukları... O günlerin bir siyasetçisinin deyimiyle, Ülke 70 sente muhtaç durumda idi. 1970'lerde, 1980'li yıllarda o zamanki adıyla “anarşi” ülkede kol geziyordu. “Anarşizm” kurulu düzene karşı kullanılan bir ideoloji idi! Bir müddet sonra anarşizm terör olaylarına dönüştü! Ülkede, siyasetçiler, gazeteciler, aydınlar öldürülmeye başladı! O yıllarda ekonomik kriz, sıkıyönetim, sokağa çıkma yasakları yaşandı. ''

Kaynak/Alıntı:
- Hasanoğlan Köy Enstitüsü AkifTanrıkulu

VİDEO İLE İLGİLİ YORUM
@erdalsoner4438
Video Konak Meydanının eski üst geçitleriyle başlıyor. Günümüz Konak Meydanıyla alakası yok, 45 yıl önceki meydanla şu anki meydan arasında siyahla beyaz kadar fark var. Trafik yok meselâ şu an.
02:45 ekmek kuyruklarını görüyoruz, tam olarak neresi belirsiz ama bence Yeşilyurt tarafları. 
03:24 Yeşilyurt hastane caddesi. 100 metre ilerde sağda devlet hastanesinin ana giriş kapısı var. Bu cadde aynen duruyor ama trafikten ilerlemek büyük dert. 
04:25 Kamil Tunca caddesi burası. Otobüsün gittiği yönde şu an ilerlerseniz 10 km kadar sonra İzmir garajına ve devamında Pınarbaşı'na çıkar. 
04:44 yeniden Konak Meydanı trafiği. Şu an burası palmiyelerle dolu yürüyüş alanı. Ben 1980 doğumlu olduğum için hayal meyal hatırlarım meydanın bu hâlini. 
05:33 ile Konak iskele ve Konak-Karşıyaka vapurlarını görüyoruz. 
07:29 sonrası anarşi dönemi ve eylemciler Konak Meydanından Kordon yönüne doğru yürüyorlar. 08:04 eylem Cumhuriyet meydanına ulaşmış. Eski Efes otelinin önü burası, şimdi Swissotel Efes var otel olarak. Cumhuriyet meydanında hâlâ eylemler yapılır. Şu an palmiyelerle çevrili, o dönemde yokmuş.

Türk atlılara yol gösteren 'Mavi Kurt'

Tibet Çin Tang hanedanlığı döneminde ve sonraki dönemlerde de Türk Kağanlar tarafından yönetilmiştir. Bunun izlerini Tibet manastılarındaki ...