20240216

🎞 Eski İstanbul görüntüleri

 




 

20240208

🎞 🇬🇷Yunanların kamerası ve 🇮🇹İtalyan Gazetecinin anlatımıyla 🇹🇷İzmir'in İşgali, 1915.

 




 

20240207

10. yüzyılda Türk boyları

10. yüzyılda Türk boylarının ağırlıklı olarak Batı Orta Asya'ya ve Ön Asya'ya göç etmesiyle farklılıklar oluşmaya başladıysa da Kıpçak, Kırgız ve Uygur gibi Türk kökenli topluluklar ile Moğollar arasındaki ilişkiler asırlarca devam etti. Bu birliktelik sürecinde bazen Türk kabileleri Moğollaşıyor, bazen de Moğol kabileleri Türkleşiyordu. Bu sebeple kaynaklar çoğu zaman Türklerle Moğolların aynı millet olduğunu yazarlar. Bu durum Türkler ile Moğollar arasına kesin bir sınır çizmeyi zorlaştırmaktadır.

Mustafa Uyar, Moğollar ve Türkler: Tarihsel Bağlar, Ötüken Neşriyat, sf.13


Vefatının 20. yılında #CemKaraca'ya selam!

 Vefatının 20. yılında #CemKaraca'ya selam! 🎸 pic.twitter.com/cbLcQ1lE0q

20240204

S o y k ı r ı m Türklere yapıldı

 

SOYKIRIM TÜRKLERE YAPILDI

IĞDIR Tuzluca’ya bağlı Gedikli Köyü’nde yapılan kazıda Ermeni çetelerince katledilen Türklerin bulunduğu toplu mezar ortaya çıkarılmıştı.1915-1919 arası katledilen 96 kişinin kemikleri Ermenilerin Doğu Anadolu’da Türklere uyguladığı katliamların en büyük kanıtlarından sadece biri.

Toplu mezarlarda hep TÜRKLER var

ABD başkanı Joe Biden’in 1915 olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamadaki sözde ‘soykırım’ ifadesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ankara Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Ermenilere ait bir tane dahi toplu mezar olmadığını söyledi. Ermeni çeteleri tarafından 1918 yılında katledilen 3 bin Türk’ün anısına merkez Yakutiye ilçesinde yaptırılan Yanık Dere Şehitliği’nde konuşan Doç. Dr. Eğilmez, “Erzurum’da sadece bu alanda 3 bin sivil can verdi; çünkü o sırada savaşabilecek birçok kişi cephede mücadele veriyordu. Kadın, erkek, yaşlı, çocuktan oluşan 3 bin insanın katledildiği yerdeyiz. ABD’nin 250 yıllık tarihi, zulüm ve soykırımlarla doludur” dedi. Biden’in yaptığı açıklamanın yok hükmünde olduğunu söyleyen Doç. Dr. Eğilmez, “Sözde Ermeni Soykırımı’, emperyalizmin en büyük yalanıdır. Açıklamada ortaya atılan sözde “soykırım” iddiası, uluslararası hukukun talep ettiği dayanaklardan ve bilimsel kanıtlardan yoksundur” diye konuştu. Doç. Dr. Eğilmez şunları söyledi: “Olayların 24 Nisan’da başladığı savaş öncesi ve sonrasında 1,5 milyon Ermeninin katledildiği söylenmeye başlandı. Tarihi de geçin, bu olayın Matematiksel izaha bile yok. 1,5 milyon Ermeni’nin katledilmesi için 5 ay içinde günde 10 bin insanın ölmesi lazım. Bunu o dönemde sağlayabilecek bir teknoloji, bir silah söz konusu değil. Hadi bunları da geçtin, Türkler bu kadar Ermeni’yi öldürmüş olsun. En az 10 bin tane toplu mezara konulması gerekir. Bugüne kadar yapılan araştırmalarda Ermenilere ait bir tane dahi toplu mezar ortaya çıkarılmamıştır.”

ABD Başkanı Biden’in 500 binden fazla Türkü katleden Ermeni canileri görmezden geldiğini vurgulayan Emekli Büyükelçi Onur Öymen “Bilim adamlarına itibar etmiyorlar. Türkleri de ‘kıymeti yokmuş’ gibi görüyorlar. AİHM’in bu konuda kararı var” dedi.

Tek kanıt gösteremediler

EMEKLİ Büyükelçi Öymen, “Tarihçiler olayların soykırım sayılabileceğine dair herhangi bir kanıt olmadığını söyleyip ABD yönetimini uluslararası ilişkileri olumsuz yönde etkileyeceği konusunda uyardı” dedi.

Hiçbir Türk ölmemiş gibi

ÖYMEN “1915’de Ermenilerin alçakça öldürdüğü Türklerle ilgili hiçbir şey söylemedi. Sanki Türkler o tarihte Ermeniler tarafından öldürülmemiş. Oysa belgelerde 500 binden fazla Türk katledilmiş” diye konuştu.

 Ermeni mezarı niye yok!

TARİHÇİ Doç. Dr. Savaş Eğilmez de, Ermenilere ait bir tane dahi toplu mezar olmadığını söyledi. Eğilmez, “1,5 milyon Ermeni’nin katledilmesi için 5 ay içinde günde 10 bin insanın ölmesi lazım” dedi.

Alıntı

📖 Eski insanların yürekleri titreten, hak hukuku!

Eski insanların yürekleri titreten, hak hukuku! Osmanlı devletinin ilk yılları..  Bursa’da bir kişi, satın aldığı atın hemen sonrasında, atı...