20180926

🎞 Osmanlı'da Türk Düşmanlığı


Balkanlarda bulunan Bosna Bulgaristan Yunanistan gibi Ülkelerde Oğuzca konuşanlar Atalarının memleketini bu video da öğrenebilirler. Osmanlıların Oğuzları (Türkmen-Yörük) sürgün etmeleri ilk Karesi Türkleriyle başlamıştır. Anadolu da Osmanlıya karşı direnişleri önleyebilmek amacıyla Türkleri yerleri yurtlarından etmişler Türk ailelerini parçalamışlardır. Bu Türklerden bazı kardeşler Balıkesir de bırakılırken bazıları da Rumeli ye sürgünle gönderilmişlerdir. Rumeli tarafından yurtlarından edilen Rumlarda Karesi bölgesine yerleştirilmişlerdir.  (1357) (Türk Tarihi II.sayfa-23) 

Prof. Dr. Yaşar Yücel ve Prof. Dr. Ali Sevim Türkiye Tarihi II Kitabının otuzüçüncü sayfasında konuyla ilgili olarak şöyle yazmaktadır.
" Balıkesir, Manisa ve yörelerinden Rumeli'de yeni fethedilen yerlere Devlet tarafından ilgili kaynaklarda sürgün adıyla anılan göçmenler nakledilmiştir. Ayrıca buralardaki askeri sınıfa mensup yerli Rum halkının bazıları da Anadolu ya gönderilmişlerdir." 

Bir insanın kendi yaptığı evi, kendi diktiği ağacı, çocukluğunun geçtiği yerleri, eş dost ve akrabaları bırakıp gitmesi kolay değildir. Bazı tarihçilerin sürgün adı verilen durumu sanki kendileri Oğuz (Türk) değilmiş gibi iyi bir şey olarak sunmaları utanç verici ve gerçekçilikten uzaklaşmalarıdır. 

Oğuzlar (Türkler) Osmanlı devletinin varlığını sürdürdüğü tüm dönemlerde sürgünler ve katliamlar yaşamışlardır. 

Günümüz de Alevi katliamından söz edilerek Oğuz (Türk) katliamının öğrenilmesi önlenmeye çalışılmaktadır. Halk arasında yapılan söyleşilerde katliamı öğrenenlere " aleviler katledilmiş Sunnilerle ilgili bir şey yok " diye esas yüzyıllarca süren Türk katliamlarının üstü örtülür. 
Yazımı Sürmekte olan "Oğuzların Tarihi" kitabımdan bir bölüm..

Alıntı/Kaynak:

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...