Yeraltı zenginliği kadar tarihi ve doğal güzelliğiyle de dikkat çeken Manisa’nın mutfağı da oldukça zengindir.
MESİR MACUNU EN BİLİNENİ
Türkiye’de hemen herkesin Soma kadar bildiği bir başka şey, mesir macunudur. Şehzadeler şehri olan Manisa’nın en çok bilinen bu şifalı lezzeti muhakkak hala en güzel haliyle orada yapılıyor. Yine yaz aylarının sevilen meyvesi Kırkağaç kavunu da Manisa’dan. Yöreye özgü sultaniye üzümü hem kuru, hem yaş haliyle aranan bir üzüm çeşidi. Yine bu değerli üzümlerden leziz pekmezler yapılıyor. Asma, bütün zenginliğiyle yörede bulunurken, Tokat yaprağı kadar aranan bir yaprak çeşidinin sultaniye üzümünden elde edilmemesi mümkün değil. Soma’nın asırlık tahin helvasını da anmadan geçmek olmaz. Bütün bunlar, internet üzerinden ulaşıp satın alabileceğimiz lezzetler. Manisa’mıza depremden uzak nice güzel günler dileyelim. Bir kaç Manisa lezzetini de mutfağımıza konuk edelim.