20200629

Eşek Adası'nda neler oluyor?

Yunanistan’ın ilk kadın Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, bugün Eşek Adası’na gidiyor. Adada 4 saat kalacak olan Katerina’nın ilk ziyaretini Yunan işgalindeki bir Türk adasına yapması dikkat çekiyor.
Eşek Adası, 'egemenliği tartışmalı' yada 'aidiyeti belli olmayan' adalardan değildir. 500 yıldır Osmanlı toprağı olan, egemenliği herhangi bir şekilde Yunanistan'a hiçbir zaman devredilmemiş müstakil bir adadır.

Eşek Adası, Osmanlı'ya ait bazı adaların egemenliğinin devredildiği Londra, Atina, Lozan yada Paris gibi hiçbir anlaşmaya konu olmamıştır. Dahası, İngiltere tarafından 1943'te, ABD tarafından da 1951'de Türkiye'ye ait olduğu haritalarla teyit edilmiştir.



Devre konu adaların uzantısı olduğu yönündeki iddialar da temelsiz. Eşek Adası'nın Batnoz'a uzaklığı 18 mil, Lipso'ya mesafesi 12 mil, İleriye Adası'na uzaklığı ise 13 mildir. Türk sahillerine bu adalardan daha yakındır.
Yunanistan'ın bu adalara asker yerleştirmesi, Cumhurbaşkanı düzeyinde ziyaretler gerçekleştirmesi yada kuzu çevirip pozlar verdirmesi, Türkiye'nin egemenliğinin açık ihlalidir.

Yunanistan, adımlarını atarken Türk Donanması'nın "bir gece ansızın geliverme" kabiliyetini aklından çıkarmamalıdır!

Alıntı: Tevfik Kadan @tevfikkadan
Sosyal medya


📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...