Gaziantepli kardeşlerin fıstık dalı şeklindeki butik çikolatası onlara ödül getirdi
Gaziantep'te pastacılık yapan Osmanlıoğlu kardeşler, tasarladıkları butik çikolatayla uluslararası pastacılık yarışmasında bronz madalya aldı.
Pastacılığın yanı sıra butik çikolata alanında kendilerini geliştiren Osmanlıoğlu kardeşler, Gaziantep'in en önemli lezzetlerinden fıstığı, ezme haline getirdikten sonra çikolatayla buluşturdu.
Fıstık dalı şeklinde butik çikolata tasarlayan kardeşler, İstanbul'da 7-8 Nisan'da düzenlenen 4. Uluslararası Butik Tatlar Festivali (Cake Show İstanbul) adlı pastacılık yarışmasının butik çikolata kategorisinde bronz madalya kazandı.
Donanımlı şeflerle, aşçılarla çalıştılar
Kardeşlerden Sümeyra Osmanlıoğlu, işletme fakültesinden mezun olduktan sonra bir süre İstanbul'da pastacılık üzerine eğitim aldığını söyledi.
Kardeşlerinin de kendisi gibi farklı bölümlerde eğitim gördüğünü anlatan Osmanlıoğlu, "1 yıl pastacılık eğitimi aldıktan sonra otellerde staj yapma imkanımız oldu. Çok donanımlı şeflerle, aşçılarla çalışma fırsatı bulduk. Mutfağın içerisinde hangi alanlara yöneleceğimizi gördük. Pasta bizim için öncelikliydi. Çikolata çok yaygınlaşmamış, bakir bir alandı. Biz bu konuda ilerlemek istedik" dedi.
Alıntı: TRT