20181028

En güzel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajları!

En güzel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajları! İşte Atatürk’ün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sözleri…

Cumhuriyet'in 95. yaşını kutluyoruz... Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i ilan etmiştir. Bugün resmi tatil olarak kabul edilmekte ve yurtta çeşitli törenlerle, etkinliklerle kutlanmaktadır. Teknolojinin gelişmesi sayesinde bu özel günü sosyal medyadan ya da diğer platformlardan 29 Ekim mesajlarıyla kutluyoruz. Siz de haberimizde yer alan en anlamlı 29 Ekim mesajları ve Atatürk'ün Cumhuriyet Bayramı sözleri ile kutlayabilirsiniz.

Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun… Bu özel günde devlet adamları ve sanatçılar başta olmak üzere vatandaşlar da sosyal medya platformlarından 29 Ekim mesajları paylaşıyor. Paylaştıkça artan milli birlik ve beraberliğimiz Cumhuriyetimizin 95. yıldönümünde daha çok önem arz ediyor. Atatürk, Cumhuriyet hakkında önemli sözler söylemiştir. Haberimizden en anlamlı 29 Ekim mesajlarını ve Atatürk’ün Cumhuriyet Bayramı sözlerini okuyabilirsiniz.

ATATÜRK’ÜN CUMHURİYET İLE İLGİLİ SÖZLERİ
  • Cumhuriyet, yeni ve sağlam esaslariyle, Türk milletini emin ve sağlam bir istikbal yoluna koyduğu kadar, asıl fikirlerde ve ruhlarda yarattığı güvenlik itibariyle, büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur. 1936 (Atatürk'ün S.D. I, S. 372)
  • Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır. 29 Ekim 1923 (Nutuk II, S. 814-15)
  • Cumhuriyetimiz öyle zannolunduğu gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lâzım olanı yapmağa hazırız. 1923 (Atatürk'ün S.D. III, S. 71)
  • Onlar, kolaylıkla anlayacaklardır ki, çürümüş bir hanedanın, halife unvanıyla başının üstünden zerre kadar uzaklaşmasına imkân kalmayacak surette muhafazasının mecburî kılan bir devlet şeklinde, cumhuriyet idaresi ilân olunsa bile, onu yaşatmak mümkün değildir. 1927 (Nutuk II, S. 831)
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJLARI
  • Cumhuriyet’in geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan gurur verici atılım ve başarıları, her türlü zorlu engelin aşılması konusunda bizlere güç vermesi dileğiyle. Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun.
  • Atatürk’ün liderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 95. yıldönümünü tüm Türkiye’de coşkuyla kutlamaktayız. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır. Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.
  • Cumhuriyet, toplumu ümmetten ulus, bireyi kuldan yurttaş konumuna yükselten bir Aydınlanma Devrimi’dir. 29 Ekim, bir doğuşun, bir devrimin, kısacası bir mucizenin yıldönümüdür. Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun…
  • Türk ulusu büyüktür. Özgürlüğü ve barışı sever. Canı pahasına da olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir. Ve yaşatacaktır…
  • Cumhuriyetimizin 95. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan savunmasında canını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.
  • Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. kuruluş yıl dönümünde, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurucu kahramanları rahmetle anıyorum. Milli mücadelede, ayrıca yakın veya uzak tarihimizde vatan ve millet için can vermiş aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.
  • 95. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum.
  • Ben bir Cumhuriyet çocuğuyum İyi bayramlar…
  • Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek karekterli koruyucular İster. Bu duygularla Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!
  • 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun. Nice bayramlara. Cumhuriyet çok güzel, gelsene.
  • Cumhuriyetimizin 95. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı dileğiyle. “Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun.

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...