Künefe, from Turkey’s Antakya district is seen as the world's first cheese dessert. It is made by a special salt-free cheese in shredded dough and frying the mixture in butter. Delicious syrup is poured on künefe, while nuts or pistachios add a unique taste.
🎞️ Türk dünyasından kültür incileri.... (2)
Kendisiyle Rusça konuşulmaya çalışılan Türk kızı: “Rusça bizim dilimiz değil. Türkçe, Kazakça, Kırgızca bizim!” pic.twitter.com/mjD3a4oQY...
-
Bu yazımızda Milli Edebiyat Dönemi'nin en önemli şairlerinden biri olan Mehmet Emin Yurdakul'un "Cenge Giderken" şii...
-
Ülkemiz yer şekilleri bakımından oldukça farklı özelliklere sahiptir. Yer şekillerindeki farklılık iklimlerin bölgelere göre değişiklik...
-
Kendilerini "trakya'nın yerlileri" olarak kabul eden, 1300'lü yıllardaki ilk osmanlı fetihleriyle birlikte trakya'ya ...



