20190430

Dahi Türk piyanist ABD’daki piyano yarışmasında ikinci oldu

Elif Işıl Karakaş (16), geçen yıl ve önceki yıl üstüste iki kez tüm etapları birincilikle geçerek eyalet birincisi olduğu Teksas Eyaleti Senfoni Orkestrası’nın yarışmasından sonra bu yıl da Dr. Fred and Wanda Pauling Piano yarışmasında başarı gösterdi ve ikinci oldu


Forum USA

Elif Işıl Karakaş 1. Etabı Houston Üniversitesi Konservatuvarında yapılan ve Başta NewYork olmak üzere birçok eyaletten öğrenci arasından sadece 10 öğrencinin finale kaldığı yarışmada üstün performans sergiledi ve finalde 2. lik ödülüne sahip oldu.

ABD’nin başta NewYork olmak üzere birçok farklı eyaletinden katılımcıların olduğu Dr. Fred and Wanda Pauling piyano yarışmasında ikinci oldu.

Elde ettiği başarılar sonrasında Teksas Senfoni Orkestrası ile  konserler veren, hasta çocuklar ve yaşlılar için gönüllü çalışmalara katılan, Haftada iki saat şehir kütüphanesinde  çocuklar için çalışmalar yapan Elif Işıl’dan bu yıl da güzel haber geldi.



Elif Işıl’ın başarısını, Teksas’taki eğitimi boyunca kendisine eşlik eden annesi Nazan Comalak paylaştı. Elif’in bu başarılarının bir tesadüf olmadığını bunun için günde 5 saat piyano çalıştığını, üstlendiği sorumlulukları yerine getirebilmek için birçok şeyden uzak kalmak zorunda kaldığını paylaşan  Nazan Comalak, ABD’nin en büyük eyaletlerinden birisi olan Teksas’ta bir Türk üst üste  birçok yarışmada ilk üçte yer alarak, uluslararası bir müzik elçisi ve kültürler arası bir köprü olmak  isteyen kızı ile  gurur duyduğunu söyledi.

Temmuz ayında New York’ta yapılacak olan bir konser ve önemli bir yarışma için davet alan Elif Işıl bu konser ve bu yarışma için ulaşım ve konaklama konusunda bir sponsor bulabilirse New York’ta da birçok müzik etkinliğinde bir Türk olarak yer almaktan mutluluk duyacağını ifade etti.

Alıntı/Kaynak: Forum USA

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...