20220119

Kızılderililerin Türklerle akrabalığı


20 Mart 2017 03:55

Türk Balık Adamlar Kulübü, Vedat Köle’nin yönetiminde düzenlediği konferanslar dizisinde dün, “Alaska Kızılderilileri ve Efsaneleri” başlıklı konferansı için Müjgan Ergil’i konuk etti.

Nevzat Yılmaz

Türk Balık Adamlar Kulübü, Vedat Köle’nin yönetiminde düzenlediği konferanslar dizisinde dün, “Alaska Kızılderilileri ve Efsaneleri” başlıklı konferansı için Müjgan Ergil’i konuk etti. “Türkler ve Kızılderililer, aralarındaki dil ve kültür benzerliklerinden dolayı akraba sayılabilir mi?” Müjgân Ergil, Alaska’ya yaptığı bir gezi sırasında dikkatini çeken benzerlikler bağlamında ele aldığı izlerin Türkler ve Kızılderililerin akraba kültürden gelen kökenleri olduğunu söylüyor. Ergil, 1993 yılında görev yaptığı Kazan’dan Yakutistan’a düzenlenen geziye katılarak Alaska’ya geçtiğini belirtiyor. Burada Kızılderililerin bıraktığı izlerle Kanada ve Güney Amerika’daki izlerin örtüştüğünü vurgulayan Müjgân Ergil, Alaska’daki Atabaşkan Kızılderililerinin yaşadığı coğrafi bölge, kültür ve yaşayışları arasındaki benzerliklerin şaşırtıcı olduğunu söylüyor.

Ergil, 2008’den bu yana gözlemlerini bilimsel araştırmalarla birleştirerek, Kızılderililer ile Türkler arasında kan bağı olabileceği savını tartışan konferans dizisini sürdürüyor. Ergil, konferanslarında Reha Oğuz Türkkan, Toung-De Kien, Prof. Ferrario, Dr. Calvin Kephart gibi uzmanların bilimsel çalışmalarından derlediği yansıları dinleyicilerle paylaşıyor.

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...