20230831

Mazlum ulusları cesaretlendiren devrimci hükûmetin zaferi


Mazlum ulusları cesaretlendiren devrimci hükûmetin zaferi

Ankara'da büyük zorluklar içinde işgale karşı direnerek kurduğumuz devrimci hükümet mazlumlara nefes oldu. Türk milleti 101 yılı gururla kutladı

AYDINLIK/ ANKARA

Atatürk'ün başkumandanlığında kazanılan büyük zaferin yıl dönümünde tüm yurtta çeşitli etkinlikler düzenlendi. Başkent Ankara'da vatandaşlar Anıtkabir'e akın etti. Resmi törenin ardından saat 22'ye kadar vatandaşlar Anıtkabir'i ziyaret etti. Böylelikle Anıtkabir, yılın yoğun günlerinden birisine şahit oldu.

İzmir

ATA'YA SAYGI KOŞUSU

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen 100 kilometrelik "Ata'ya Saygı Koşusu", Duatepe Anıtı'ndaki törenle başladı. Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı'ndaki törende, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Anıtkabir'e teslim edilecek Türk bayrağını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen koşucu Mehmet İneci'ye verdi. Yıldızkaya, Cumhuriyete giden yolda Sakarya Zaferi ve Büyük Taarruz'un önemini anlatarak, "Sakarya ruhunu diri tutmaya çalışıyoruz. Yeni nesillere, genç kuşaklara anlatmaya gayret gösteriyoruz. Şehitlerimize, Atatürk'e minnet duyuyoruz, onlara layık olmaya gayret gösteriyoruz." dedi. Törenin ardından koşucular Muzaffer Ceyhan, Seyfi Karakaş, Bektaş Çakıcı, Abdullah Manap, Cemal İneci ve Mehmet İneci yola koyuldu. Programa, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı Erdoğan Karakuş da katıldı.

Muğla 

ERCİYES'E ZAFER TIRMANIŞI

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yılı ve 6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlar anısına, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü AKUB ekipleri tarafından Erciyes Dağı'na zirve tırmanışı yapıldı. Zirve tırmanışı öncesinde AKUB ekipleri Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse'yi ziyaret etti. Ekiple hatıra fotoğrafı çektiren Karaköse daha sonra Erciyes Dağı'na tırmanacak olan ekip üyelerini uğurladı.

DEPREM BÖLGELERİNDEKİ TÖRENLER

Gaziantep'te, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Törende Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi gösteri yaptı. Kahramanmaraş'ta Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nda geçit töreni yapıldı. Şanlıurfa'da Vali Hasan Şıldak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şehitlik Anıtı'na çelenk sundu.

Gaziantep

Adıyaman'da Valilik bahçesindeki törende Vali Yardımcısı Mehmet Faruk Kazdal ile Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.. Kilis'te Mehter takımının gösteri düzenlediği program halk oyunları gösterisi, yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve geçit töreniyle son buldu. Malatya'da ise Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından çelenk sunuldu.


Sivas

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) üyeleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Pendik ile Kadıköy arasında 101 otomobillik konvoy oluşturdu. Türk bayraklarıyla süslenen klasik araçlarla Pendik Sahili'nden yola çıkarak "zafer ve demokrasi konvoyu" oluşturan üyeler, Kartal ve Bağdat Caddesi'nden de geçti. Pendik'te konvoydakiler bando eşliğinde marşlar söyledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konvoy kortej eşliğinde hareket etti.

Yozgat

ZAFER BAYRAMI DALIŞI

Antalya'nın Kaş ilçesinde 6 yıl önce batırılan Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait 45 tonluk tankın bulunduğu bölgeye dalan su altı belgesel yapımcısı ve görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan ile ekibi, Atatürk posteri ve Türk bayrağı açtı.

Van 

Kütahya'nın Dumlupınar ilçesindeki şehitlikte de yoğunluk yaşandı. Muğla'nın Fethiye, Marmaris ve Bodrum ilçelerinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla, Deniz Kuvvetleri gemileri ile Sahil Güvenlik botları ziyarete açıldı. Fethiye'de milli imkanlarla üretilen birçok sistem, cihaz ve yazılımla donatılan TCG Kaş Karakol Gemisi ile Sahil Güvenlik TCSG-911 botu Karagözler Mahallesi'ndeki Fethiye Limanı'nda ziyaretçilerini ağırladı.

DEVLET MİLLET ANITKABİR’DE

ZAFER Bayramı kapsamında, Anıtkabir'de düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kortejde, TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, komutanlar ve diğer devlet erkanı yer aldı. Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Erdoğan deftere şunları yazdı: "Aziz Atatürk; Türk milletini özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtı ifadesiyle tarif ettiğiniz Büyük Zafer'in 101'inci seneidevriyesine ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından birisi olan bu günde zatıalinizi, silah arkadaşlarınızı, Büyük Millet Meclisi'nin muhterem üyelerini ve aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefimizin sembolü haline gelen Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu, devlet millet el ele büyük bir azim ve kararlılıkla hayata geçiriyoruz. Ülkemizi hedefleri, milletimizi de asırlık hayalleriyle buluşturuncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz. Ruhun şad olsun.”

Kaynak: https://www.aydinlik.com.tr/haber/30-agustos-coskusu-birlik-bagimsizlik-zafer-mazlum-uluslari-cesaretlendiren-devrimci-hukumetin-zaferi-414813


📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...