20240309

Bursa kaplıcaları

Bursa Kaplıcaları termal turizm açısından şehre büyük katkı sağlamaktadır. Türkiye’de bulunan en güzel ve popüler kaplıcalara sahiptir. Yeşilliğiyle büyüleyen Bursa, birbirinden güzel doğası, mekanları, parkları ve binlerce yıllık tarihi eserleriyle baş döndüren şehirlerin zirvesinde yer alıyor.

Ankara ve İstanbul gibi merkezi şehirlere yakınlığı ve ulaşım imkanlarının bolluğu nedeniyle termal turizmin en sıcak bölgelerinden biri olan şehirde her geçen gün yeni kaplıca tesisleri açılıyor. Bursa’nın mükemmel atmosferini, her köşesinde bambaşka bir güzelliği keşfederek yaşadığınızda daha da çok seveceksiniz.

Bursa Termal Kaplıcaları

İnsanlar yaşamları boyunca gezdikleri yeni rotaların bir parçası olarak keşfedilmeye değer farklı yerler seçerler. Birçok insanın kaplıcaları ziyaret etme sebeplerinden biri de budur. Yeni yerler keşfetmek isteyen kişilerin tercihlerinden biri de Bursa termal kaplıca olmaktadır. Bir diğer önemli faktör ise kaplıcaların insanlar üzerinde iyileştirici etkilerinin olmasıdır. Birçok araştırma, kaplıca suyunun aslında birçok rahatsızlığa olumlu etkisi olduğunu göstermiştir.

Türkiye kaplıcalar açısından zengin ülkelerden biridir. Bursa’da bulunan kaplıcaların muhteşem güzelliği ve şifalı olması insanları buraya çeken sebeplerden biridir. Turizm faaliyetleri çerçevesinde Bursa Kaplıcaları genellikle tedavi amaçlı ziyaret edilen bir yer niteliği kazanmıştır.

Ilıcaksu Kaplıcaları

Harmancık ilçesine bağlı Ilıcaksu lokasyonunda çok sayıda kaplıca bulundurmaktadır. Yaz kış ziyarete açıktır. Kaplıcaların bulunduğu bölgede Roma döneminden kalma bir su kemerinin olduğunu görebilirsiniz.

Düğüncüler Kaplıcaları

Büyükorhan ilçesine bağlı Düğüncüler mahallesinde, Emet Çayı’nın kenarında yer almaktadır. Emet Çayı’ndan gelen kaplıca suyu, yerel halk tarafından yüzme havuzları yapılarak bir işletmeye dönüştürülmüştür. Emet Çayı’nın oluşturduğu vadi bitki çeşitliliği açısından son derece zengindir. Kaplıca yakınında gecelik konaklamalar için bir pansiyon bulunmaktadır.

Armutlu Kaplıcaları

Uzun yıllar süren bilimsel araştırma ve incelemeler sonucunda radyoaktivite oranı en yüksek kaplıca olarak Türkiye’de birinci sırada yer alan Bursa Armutlu Kaplıcaları, bu özelliği sayesinde dünyada ikinci sırada yer almaktadır.

Eski Kaplıca

Bursa’nın Çekirge ilçesinde deniz seviyesinden 210 metre yükseklikte inşa edilmiş olan kaplıca, bölgenin en eski kaplıcasıdır. Tutuklular arasında bulunan Bizanslı mimar Hristodulos’un hazırladığı plana göre, 3. Osmanlı Padişahı Murad Hüdavendigar döneminde eski bir hamam ve saray kalıntıları kullanılarak yaptırıldığı biliniyor. Bölge, 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası listesinde yer almaya başladı. Bu yüzden, Bursa Kaplıcaları arasında tarihi öneme sahip olanlardan biridir.

Kükürtlü Kaplıcası

Kükürtlü Kaplıcası, Bursa’nın en eski ve en önemli kaplıcalarından biridir. Küçük kadın hamamı ve büyük erkek hamamı olmak üzere ikiye ayrılır. Bursa Hamamı adlı eserde, bu kaplıcaların 1389 yılında Osmanlı hükümdarlarından I. Murat tarafından vakıf olarak bağışlandığı söylenmektedir. Kükürtlü kaplıcaları, Bursa şehir merkezinde, Çekirdek Caddesi’nin ovaya bakan kısmında deniz seviyesinden 190 metre yükseklikte 23.173 metrekarelik bir alanı kaplıyor.

Yeni Kaplıca

Yeni Kaplıca, Bursa’nın en önemli termal komplekslerinden biridir. Türk kaplıca mimarisinin en tipik anıtlarından biri olarak kabul edilir. Yeni kaplıcalar Bademlibahçe suyundan beslenmektedir ve deniz seviyesinden 160 metre yüksekliktedir. Yeni Kaplıcanın Osmanlı Sultanı Kanuni Sultan Süleyman döneminde gut ve romatizma tedavisinde kullanılmak üzere 1559 yılında damadı Rüstem Paşa tarafından yaptırıldığı rivayet edilir.

Karamustafa Paşa Kaplıcası

Bizans döneminden beri faaliyette olan bu kaplıca, 1490 yılında Kara Mustafa Paşa tarafından yaptırılmıştır. Karamustafa Paşa Kaplıcasında 24 odalı, 48 yataklı otel ve diğer sosyal tesisler bulunmaktadır.

Oylat Kaplıcaları ve İçmeleri

Bursa İnegöl Oylat Kaplıcaları, Marmara bölgesinin en önemli kaplıcalarından biri olarak kabul ediliyor. Kaplıcalar, İnegöl ilçe merkezine 27 kilometre uzaklıktaki Saadet ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Uludağ’ın güneydoğu uzantısında 750 metre yükseklikte yer alan çam, kayın, gürgen, meşe ve kestane ağaçlarının eşsiz doğal ortamında bulunmaktadır.

Kaplıca suyunun iklimi ve doğal güzelliği şifalı su ile birleştiğinde birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinmektedir. Romatizmal hastalıklar, nevralji ve nevrit, ağrılı nörolojik hastalıklar ve çocuk felci kaplıcanın tedavi ettiği bazı rahatsızlıklardır.

Bursa Oylat Kaplıcalar tarihi, Roma dönemine kadar uzanmaktadır. Kaplıca Osmanlı döneminde kullanılmış ve ihtişamıyla günümüze kadar devam etmektedir. Kaplıca alanında konaklama hizmeti veren otel ve pansiyonlar bulunmaktadır. Oylat Kaplıcalarında şifa arayan turistler, Oylat Şelalesi ve Oylat Mağarası’nı ziyaret etmelidir.

Kaynarca Kaplıcası

Kaynarca Kaplıcası; Bursa’nın Bademlibahçe semtinde, Yeni Kaplıcanın yanında aynı şifalı kaynaklarla beslenen bir kaplıcadır. Bursa’nın başlıca termal kaplıcalarından biridir. Deniz seviyesinden 160 metre yüksekliktedir. Tarihi bir havuzu bulunmaktadır.

Çekirge Sultan Kaplıcası

Çekirge Sultan Kaplıcası 14. yüzyılda inşa edilmiş ve vakıf olarak bağışlanmıştır. Bursa Hamamı adlı eserde, Çekirge Hamamı adındaki kaplıcanın 1316 yılında azizlik mertebesine ulaşmış bir adam tarafından yaptırılıp bağışlandığı söylenmektedir.

Hüsnü Güzel Kaplıcası

Hüsnügüzel Kaplıcası, Çekirge Kaplıcası ve Servinaz Kaplıcası ile aynı adada, tarihi çınar ağaçları, nadide at kestaneleri ve Bursa kırsalına bakan çam ağaçlarıyla dolu bir bahçe içinde yer almaktadır. Kaplıca dikdörtgen planlı soğukluk, sekizgen sıcaklık ve buna bağlı yıkanma hücresine sahiptir. Bursa Kaplıcaları arasında bu yıkanma hücresine sahip olan tek kaplıcadır. Kaplıcadaki su, Zeyni Nine kaynaklarından gelir ve çelik su grubuna aittir. Kaplıca suyunun sıcaklığı yaklaşık 46°C’dir.

Keçeli Hamamı

Vakıfbahçe kaplıcalarının sapladığı çelik sulardan beslenen Keçeli Hamamı, 14. Yüzyılda Bursa’nın Çekirge bölgesinde yapılmıştır. Bursa kaplıca hamamları arasında en sık ziyaret edilenlerden biridir. Hamam çevresinde bulunan otel sayesinde konaklama sağlayabilirsiniz.

Keramet Kaplıcası

Orhangazi semtinde İznik yolu üzerinde yer almaktadır. Bursa Keramet Kaplıcaları, ismini bu bölgede yaşayan Keramet Dede’den aldığı rivayet edilir. Açık havuz termal tedaviler sunmaktadır. Kayalardan çıkan sıcak su, yapısı gereği kükürt içerir. Yaz ve kış aylarında ortalama su sıcaklığı 30 derecedir.

Çekirdek Kaplıcaları

Çekirge ilçesindeki kaplıcaların yanı sıra birçok kaplıca oteli ve konaklama tesisi termal suyunu Bursa Çekirge Kaplıcaları bölgesinden almaktadır. Bölge, sosyal ihtiyaçları karşılayabilecek kalitede hizmet sunan birçok termal tesise sahiptir.

Bursa Termal Kaplıcaların Tarihçesi

Bursa Kaplıcalarının tarihi yüzyıllara dayanmaktadır. Bu yeşil ve mavi şehirde Osmanlılar, Bizans hamamlarını onarmış ve yeni termal hamamlar inşa etmiştir. Bademlibahçe ve Çekirge kaplıcalarının ünü imparatorlukları aşmaktadır.

Yüzyıllardır imparatorlara ve kraliçelere şifa kaynağı olan Bursa kaplıcaları, şehir merkezinin dışında bulunan İnegöl’de Oylat ve Çitli Maden Suyu, Mustafakemalpaşa’ya bağlı Akarca köyünde Tümbüldek, Gemlik Umurbey köyü yolunda Terme, Orhaneli ilçesinde Ağaçhisar ve Sadağ Kaplıcaları bulunmaktadır.

Bursa Kaplıcaları Ulaşım

Bursa Kaplıcalarına gitmenin birkaç yolu bulunmaktadır. Bursa’daki farklı kaplıca türlerine doğrudan uçak, otobüs veya özel araçla kolayca ulaşabilirsiniz. Bursa Kaplıcaları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ve burada harika bir deneyim yaşamak isteyenler için en iyi ulaşım seçeneklerinden biri uçaktır. Bu ulaşım Bursa Yenişehir Havalimanı’na gelmenizi sağlar. Daha sonra şehre giden herhangi bir kamu hizmeti aracında herhangi bir spa türüne geçebilirsiniz.

Türkiye’nin birçok ilinden Bursa Otogarı’na giden farklı otobüsler bulunmaktadır. Otobüs durağında indikten sonra şehir içinde servis otobüsü ile kaplıca bölgesine gidebilirsiniz. Bu, birçok kaplıca arasında uygun bir şekilde geçiş yapmayı kolaylaştırır. Özel aracınızla direk Bursa Kaplıcalarına gitmek isterseniz Bursa şehir merkezinden kaplıcaya giden karayolunu kullanmanız yeterlidir. D200 otoyolu, Oylat termal kaplıcalarına doğrudan erişim sağlar.

Bursa Kaplıcaları Şifa Kaynağı

Bursa Kaplıcaları onlarca hastalığın tedavisinde yardımcı ve destekleyici yöntem olarak kullanılmaktadır. İnsanlar hastalıkları için en iyi tedaviyi aramak için doktorların tavsiyesi üzerine bu bölgeye gelirler. Tesis, bu gereksinimleri mümkün olduğu kadar karşılamaya çalışmaktadır. Bursa Kaplıcalarının şifa kaynağı olduğu hastalıklar:

  • Solunum sistemi,
  • Sinir sistemi,
  • Eklem hastalıkları,
  • Kas romatizması,
  • Gut,
  • Obezite,
  • Kadın hastalıkları,
  • Böbrek ve safra hastalıkları,
  • Cilt hastalıkları,
  • İdrar yolu hastalıkları,
  • Karaciğer sorunları.

Kaplıca suyunu duş alırken kullanmak bu rahatsızlıkları giderici etkiye sahiptir. Ayrıca kaplıca çamurundan da kür hazırlayabilirsiniz. Türkiye’nin tarihi, termal ve doğal şehri olan Bursa’da termal su ile ileri teknolojiyi birleştiren fizyoterapi ve rehabilitasyon tedavileri sunan Bursa fizik tedavi kaplıcaları sayesinde hastalıklarınızın kalıcı tedavisini sağlayabilirsiniz.

Bursa Termal Oteller

Bursa otellerinin farklı konsept ve fiyat aralıkları nedeniyle hem iş gezileri hem de kısa süreli konaklamalar için sıklıkla tercih edildiği bilinmektedir. Şehir otelleri, termal oteller ve butik otellerin yoğunlaştığı Bursa’da tatilinizi planlayabilir, her bütçeye hitap eden uygun fiyatlı Bursa otellerinde konaklayabilirsiniz. Odada termal havuz olan oteller Bursa otellerinde konaklamanız sırasında oldukça avantaj sağlar.

Bursa termal oteller, umduğunuzdan çok daha güzel tatil seçenekleri sunarken, ihtiyacınız olan fizik tedavi yöntemlerini de sunuyor. Sadece fırsatı değerlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda yılların yorgunluğunu atmak için fiziksel şifa bulabileceğiniz birçok hizmet sunuyor. Kaplıca otellerinin ortak özelliği ise kaldıkları odalara şifalı su getirmeleri, kaplıca havuzlarında gerekli hizmetleri ve çeşitli tedavi seçeneklerini sunmalarıdır.

Royal Termal Otel

Royal Termal Otel Bursa, Çekirge Caddesi üzerinde Uludağ ile şehri birleştiren merkezi bir konumda bulunmaktadır. Farklı konseptlere sahip 92 misafir odası ile sessiz ve konforlu bir konaklama sunar. Bursa’nın tarihi mekanlarına çok yakın merkezi bir konumdadır. Alışveriş merkezleri, sağlık tesisleri, toplu taşıma ve eczaneler yakın mesafede bulunmaktadır.

Kadı Konağı Termal Otel

2015 yılında inşa edilen Kadı Konağı Termal Otel Bursa, Çekirge bölgesinde yer almaktadır. Çocuklar için özel çocuk kulübü bulunmaktadır. Tesis oda kahvaltı konseptinde hizmet vermektedir. Yemekler tesis bünyesindeki restoranda servis edilmektedir. Ayrıca Çekirge bölgesinde bulunması Bursa Kaplıcaları ziyaretleriniz için avantaj sağlar.

Kervansaray Termal Otel

Bursa Kervansaray Termal Otel 3 yıldızlı bir oteldir. Bursa’nın kaplıcalarıyla ünlü ilçesi Çekirge’nin kalbinde yemyeşil bir ortam, huzur ve sükûnet sunan 9 dönümlük bir arazide bulunmaktadır. Otel, Yenişehir Havalimanı’na 55 km, Uludağ Oteller Bölgesi’ne 35 km, Kongre ve Sergi Merkezi’ne 7 km ve büyük sanayi bölgesine 5-10 km uzaklıktadır.

Gönlüferah Termal Otel

Gönlüferah Termal Otel, Bursa’nın en konforlu otellerinden biri olup konukseverliği ile adından söz ettirmektedir. Modern tasarlanmış odalar, mükemmel kahvaltı sunumu ile kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak en zarif detaylarla sizleri karşılıyor. Bursa Havalimanı’na 65 km, şehir merkezine 4 km uzaklıkta bulunan Gönlüferah Termal Otel konforlu bir tatil sunuyor.



📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...