Aydın’ın köşk ilçesinde, Türkiye’nin en iyi on tandır restoranı arasında bulunan Uğur restoranda, tandır kebabı yedik. Burada et açık ateşle, alevle değil, taşların sıcaklığıyla 10-12 saatte pişiyor. Kuyu kebabı da denen bu pişirme usülü, bin yıllık bir yörük geleneği. Böyle pişen etin muhteşem bir tadı var. Restoran sahipleri Sait Bey ve oğlu Volkan bey’i gönülden kutluyorum.
-
Bu yazımızda Milli Edebiyat Dönemi'nin en önemli şairlerinden biri olan Mehmet Emin Yurdakul'un "Cenge Giderken" şii...
-
Ülkemiz yer şekilleri bakımından oldukça farklı özelliklere sahiptir. Yer şekillerindeki farklılık iklimlerin bölgelere göre değişiklik...
-
* Kün-Ay tamgası ile Türklerle ilgili Göbeklitepe'de T şeklindeki dikilitaşlarda görünen Kün-Ay tamgası, Türk kavimlerinin bayrakla...