20180830

📖 ✍️ Dersin konusu : Atatürk 🇹🇷



Yazı çok ilginç başlıyor. Tamamını okumanızı öneririm.
Ama burada sadece Atatürk'ü anlatan son kısmını aldım.

....
.....
(Dersin konusu : Atatürk / Soner Yalçın 
Yazının sonundan alınmıştır.) 

'Rusya'nın Kodları' kitabı

Dr. Volkan Özdemir…
ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olduktan sonra İsveç Uppsala Üniversitesi'nde Hazar Enerji Güvenliği ve İşbirliği üzerine yaptığı çalışmayla yüksek lisans derecesini aldı. 2013 yılında Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler (MGIMO) Üniversitesi bünyesinde yer alan Uluslararası Enerji Politikaları Enstitüsü'nden Dünya Doğal Gaz Piyasaları ve Türk-Rus Gaz İlişkilerinin Ekonomik Boyutları konulu teziyle iktisat doktorasını tamamladı.
Nisan ayında “Rusya'nın Kodları” kitabını yayınladı.

MGIMO'da stratejik istihbarat derslerini kim veriyordu: Andrey Bezrukov
Sözü Dr. Özdemir'e bırakayım:

“Dersin birinde konu, Atatürk idi. Gazi'nin kalpaklı resmini gösterip öğrencilere tanıyıp tanımadıklarını sordu. Herkes tanıyordu. ‘Bu adamın özelliği nedir' diye soru yöneltti. Başka ülkelerden gelen öğrencilerin tepkilerini merak ettiğimden sustum.
Kimi, ‘Türkiye'nin kurucusu', kimi ‘laikliği getiren' dedi. Kimi askerliğine kimi siyasetçiliğine vurgu yapıyordu ama hoca tatmin olmamıştı. ‘Bu adamı özgün kılan başka bir şey var' diyordu. İstediği cevabı alamayınca kendi söyledi:
‘Bakın arkadaşlar, bu adam stratejik öngörü konseptinin özüne yani ufkun ötesine bakabilme özelliği olan mükemmel bir beyne sahipti. En önemlisi yaşadığı şart ve tarihin ötesinde geleceği öngörerek ülkesine yeni bir vizyon biçmesi ve çökmüş devletini muhafaza etmesiydi. Türkler bu adama çok şey borçlu ve biz de örnek devlet adamı olarak onu işliyoruz.'
Herkesin ağzı açık kalmıştı. Bunu dinledikten sonra ne kadar gururlandığımı anlatamam…”


Alıntı/ Kaynak: https://odatv.com/dersin-konusu-ataturk-30081854.html

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...