20180829

Dünyaca ünlü müzisyen Eugen Doga: ‘Keşke bizim de Atatürkümüz olsaydı’

‘Keşke bizim de Atatürkümüz olsaydı’

Aydınlık Gazetesi

Dünyaca ünlü müzisyen Eugen Doga: Türk milleti, Atatürk gibi bir lideri olduğu için çok şanslı. Keşke bizim de böyle bir liderimiz olsaydı

SEDA AKYÜZ

Atatürk hayranı dünyaca ünlü besteci Eugen Doga bugün Ankara’da konser verecek. Mustafa Kemal Atatürk için bestelediği marşı Ankaralılara seslendirecek olan Doga, Aydınlık’a yaptığı açıklamada ‘Türk milleti Atatürk gibi bir lideri olduğu için çok şanslı. Keşke bizim de böyle bir liderimiz olsaydı’ dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın talebi üzerine Atatürk’e ithaf edilmiş bir eser besteleyen dünyaca ünlü besteci ve kompozitör Eugen Doga bugün Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde vereceği konser öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ankara’da yapılan toplantıya Romanya’nın Moldova Büyükelçisi Costin Gorea, Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamer Atalay, Bükreş Belediyesi ve Başkan Yardımcısı Aurelian Badulescu katıldı. Bugün vereceği konser öncesi Aydınlık’a konuşan Eugen Doga Atatürk’e ithaf ederek yaptığı bestesinde nelere dikkat çektiğini, Atatürk hayranlığını anlattı.

‘KEŞKE BİZİM DE BÖYLE LİDERİMİZ OLSAYDI’ 
Atatürk’ü tanıdıkça hayranlığının daha çok arttığını ifade eden Doga, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk hem kendi ülkesine hem de bizlere ışık olmuştur. Keşke bizim de böyle bir liderimiz olsaydı. Atatürk gelecek nesiller için örnek bir liderdir. Atatürk hayranı bir sanatçı olarak bestemi sizlerin beğenisine sunacağım” dedi.


‘DÜRÜST DEVLET ADAMI...’ 

Atatürk’ün sadece Türk milleti değil tüm dünya için örnek insan, lider olduğunu belirten Eugen Doga duyguları şöyle anlattı: “Şu an dünyada Atatürk gibi bir lider yok. Ancak onun gibi bir lideri bulmamız lazım. Romanya ve Türkiye tarihi hep hareketli olmuştur. İki ülke de zor zamanlardan geçti. Türkiye Atatürk zamanında da sıkıntılı zamanlar yaşadı. Ancak Atatürk ülkesini bu zorlukların içinden çekip çıkardı. Atatürk, savaşçı, tam bir devlet adamı çok ama çok anlayışlı bir insanmış. Aslında tek kelimeyle dürüst bir devlet adamı... Ben de bestem de Atatürk’ün bu özelliklerini öne çıkardım.”

Basın toplantısında konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da şunları söyledi: “İç Anadolu Belediyeler Birliği (İABB) Başkanı olarak 8 ay önce Romanya Türk İşadamları Konseyi davet etti ve Romanya’ya gittim. O sırada Romanya’nın dünyaca ünlü sanatçısı Doga’nın Atatürk hayranı olduğunu öğrendim. Doga’yı davet ettik, kendisi Anıtkabir’i gezdi. Şimdi de Atatürk bestesini seslendirmek için Türkiye’de. Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece bize değil diğer mazlum milletlere de ışık olmuştur. Yabancı milletler Atatürk’ün gittiği aydınlık yoldan ilham aldıklarını her zaman dile getirmişlerdir.”

Alıntı / Kaynak: https://www.aydinlik.com.tr/keske-bizim-de-ataturkumuz-olsaydi-kultur-sanat-agustos-2018

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...