20170607

Nuh'un Gemisi Orta Asya Seferi'nde (6 Mayıs 2017)






Doğu Perinçek Nuh'un Gemisi Orta Asya Seferi'nde

6.6.2017 21:20
Doğu Perinçek  'Nuh'un Gemisi ile Orta Asya Seferi' isimli programa Prof.Dr.Semih Güneri ve Arkeolog Barış Berkant'ı konuk etti.    
Programdan satır başları ise şu şekilde:

Semih Güneri Orta Asya'da Tonyukuk'a ait kurganların araştırılmasına yönelik verdiği bilgilerde, ilgili bölgede yapılan araştırmalarda Tonyukuk'a ait olduğu söylenen önemli bir kurganın bulunduğunu belirtti. Perinçek ise yapılan keşiflerin heyecan verici olduğunu söyledi.
Semih Güneri: Mezar yapısı, ölü gömme teknikleri, tapınaklar, yazıtlar arkeolojik belge demektir. Altaylar'da kültürel süreklilik vardır. Kültürel süreklilik ise mesela bir kaya üzerindeki resimde belli bir formun devam ettiği görülür. 4.bine kadar bu durum görülüyor. Bölgedeki toplumun kapalı bir yapı olması ise takibi kolaylaştırıyor.
Güneri: Türk-Altay Kuramını çıkardık, bu süreç beş bin yıllık... Antropolojik formasyonu söyleyecek olursak, bu toplum mongoliyit değildir, beyaz da değildir.
Güneri: Taşlık kültürü MÖ 2.-8.yy'da ölü gömme adetlerinde mask modelleri vardır. Birey öldükten hemen maskı alınır. Bu masklarda Türk-Altay halkının yüz özelliklerini çok net görebiliriz. Bu halk mongoliyit değildir.      
         
Perinçek: Ölü gömme adetinin önemi nedir? Türkler nasıl ölülerini gömer?
Vücut doğu ya da batı yönüne yatırılır. Kremasyon yani yakma uygulamasını da görüyoruz.
Reklamdan sonra devam ediyor

Göktürk-Uygur döneminde ölü yakma var. MÖ 2.-7.yy Çin budist kültürü baskısı ile Tengrici kültür bitiyor. Bu adet Çin kültüründen geliyor.
                 
Perinçek: Yaptığınız Tonyukuk çalışmasında gen gruplarını anlatırken, R1a R1b gibi farklı coğrafyalarda farklı rakamlar görüyoruz, hablo gruplarda Türklerin bir gen grubu var mıdır?
Berkant: Batılılar R1a R1b gruplarındandır. Kardeş grupları ise Q denilen gen grubudur. Asya'da ise K, R,Q grupları mevcut ancak bunları net olarak ayırmak çok zor. Karışım nedeni ile izole olan grup az. Rus Klyosov R gruplarının (Avrupalıların) Altay dağları kökenli olduğunu iddia etmektedir. Paleotik dönemde 40-50 bin yıl öncesi Avrupa'da R grubu yok.  
Güneri: 12-14 bin yıl öncesinde ciddi göçler var. Bunlar batıya kadar gidiyor, bir kısmı Rusya tarafına gidiyor, bir kısmı Çin'e uzanıyor. Geliştiridğimiz Türk-Altay kuramında çakmak taşı aletlerine bakıldığında kültürlerin çıkış yerlerinin Türk-Altay kültürünün çıktığı yer olduğu ispatlandı.
Güneri: Kurganlarda beyaz ve Türk-Altay insanlarının farklı gömülme biçimleri iki toplumu ayırır. Hangisi Türk-Altay'dır belirlenir.
                 
Perinçek: Türk-Altay kuramı nedir?                   
Güneri: 3 Ayağı var. Bu kuram arkeolojik belgelere dayanıyor. 1.'si dildir. MS 6.8.yy belgeleridir. 2.somut belgeler 3.anayurt bulabilmektir.                   
Güneri: Batılıların hipotezlerinin yüzde 99'u palavradır. Bu adamlar Altay'ın Hint-Avrupa halkalarının uğraması sonucu, Türklerin Hint-Avrupa ile Mongoliyitlerin karışımı olduğunu söylemekteler ancak bizim kuramımız bunları çürütttü
                  
Perinçek: Tonyukuk çalışmalarınız nelerdir?
Güneri: 2000 yılında başladık, 2009'a kadar kurganları kazmaya başladık. 2013'de biz Tonyukuk tapınağını tekrar incelemeye başladık. Tapınakta kullanılan bütün malzemeleri belirledik ve kağıt üzerinde yeniden oluşturduk.
                  
Perinçek: Beyaz piramitler nedir?                   
Güneri: Çin içinde yaptığımız araştırmalarda bu piramitlere uzanan yollarda sağlı sollu devasa heykeller var. 45 derece açıyla aşağıya inilir. Beyaz piramitler sadece Türk'tür diyemeyiz. Bölgede kültürel bir etkileşim var. Türk'tür diyemeyiz. Kurganlarda bulunanlar Çin tarzıdır.

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...