20210215

🇬🇧⚽ İngilizler Çağlar, Ozan, İlkay’ı konuşuyor... 🇹🇷Türk ismi yüzünden hangi takıma büyük baskı yapıldı

İngiliz medyasında Türk futbolcular konuşulmaya devam ederken, bir futbol kulübünün isminde "Türk" geçtiği için bakın nasıl büyük baskı görmüştü...

15.02.2021 17:24  

İngiltere, Türk futbolcuları konuşuyor. Premier Lig'de Liverpool'da Ozan Kabak, Leicester City'de ise Çağlar Söyüncü'nün forma giyerken, önceki gün iki isim ilk kez karşı karşıya da geldi.

Çağlar Söyüncü ve Ozan Kabak’ın ilk 11’de başlayıp 90 dakika sahada kaldığı maçı Leicester City 3-1 kazandı. 

TARİH SAHNESİNDE "TÜRKLER"

İngiliz medyasında Türk futbolcular konuşulmaya devam ederken, tarih yapraklarından bir kesit hatırlandı. Zira, İngiltere'de, bir futbol kulübünün isminde "Türk" geçtiği için büyük baskı görmüştü.

Şöyle ki...

İsminde "Türk" adı geçen ilk futbol takımı olma özelliğine sahip olan Fordinbridge Turks FC, İngiltere’de 1877'de Hampshire bölgesinde kurulmuştu. 

O zamanlarda Osmanlı'da Gazi Osman Paşa'nın Plevne savunması İngiltere'de dilden dile dolaşıyordu. Takımın oynadığı savunma ağırlıklı futbol Plevne savunmasına benzetilmiş ve o tarihten itibaren isimlerine "Turks" ve logolarına da ay yıldızı eklemişlerdi.

Ancak...

Zamanla Türkler ve İngilizler arasındaki bağlantılar gerilmiş ve 1. Dünya Savaşı gelip çatmıştı. 

Ve İngiliz ordusu Çanakkale önlerinde Türk askeri ile karşı karşı gelmişti.

Türkler ile İngilizler Çanakkale’de karşı karşıya geldiklerinde İngiliz devleti futbol kulübünün adını değiştirmek için baskı yapmış ama içlerinde bir tane dahi Türk oyuncu olmamasına rağmen adlarını değiştirmeyi kabul etmemişlerdi.

Federasyon'un baskılarına karşı kasaba halkı referandum yapmış ve "biz Türk isminden vazgeçmeyiz" demişlerdi. Federasyon'un tavrı bu andan itibaren baskıya dönüşmüştü.

Önce kulübün antrenman yaptığı çayıra devlet el koymuştu. Başka kasabadan getirilen oyuncuların izinleri de kaldırılmıştı. Ekonomik olarak da kıskaca alınan kulüp, o gün bugündür hala amatör ligde çakılıp kalmış vaziyette.

Kısacası...

Bugün İngiltere Ozan Kabak'ı ve Çağlar Söyüncü'yü konuşurken, İngiltere, "Turks" adını değiştirmemek için direnen bir kulübe bedel ödettirmişti.

Alıntı/Kaynak: Odatv.com

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...