20181129

Long Island Türkevi: Türkçe Eğitim

LONG ISLAND TÜRKEVİ: TÜRKÇE EĞİTİM

Hayallerimiz, vazgeçilmezimiz…Neler hayal etmiyoruz ki yaşamımızda! Neleri gerçekleştirebiliyoruz?
Ne kadar başarılıyız?
Hangi hayaliniz gerçek oldu?
Hangi umutla çıktınız çizdiğiniz yola?
İşte böyle bir hayaldi Türkish American Center Long Island Türkevi. 
Yabancı bir ülkede Türk bayrağını gururla göklere çıkarmaktı. 
Türk kültürümüzü, varlığımızı, milli benliğimizi, marşımızı, bayrağımızı, Atamızı, örf ve adetlerimizi, inançlarımızı, bizi biz yapan bütün değerlerimizi, çocuklarımıza, ülkemizi tanımak isteyenlere, bizden sonra gelen emanetçilerimize anlatmak, onlara özlem duydukları Türk sıcaklığını, Türk kültürünü, Türkçe okumayı yazmayı öğretmek, ihtiyaç duydukları eksiklerini tamamlamaktı
Burada yaşayan Türk çocuklarımızın da unutulmadığını, onlarında ülkelerinden uzakta bile olsalar Türkçe eğitim almalarına hiçbir engelin olmadığını göstermekti.    
İşte böyle çıktı yola sayın Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Akyürek ve ekibi. Bir hayali gerçekleştirdiler. 

Long Island da Türk ve Amerikan toplumuna hizmet etmek isteyen birkaç iyi niyetli insanın çabası, maddi ve manevi fedakarlığı ile kurduğu merkezdeki hedefimiz, Amerika’da doğup büyüyen çocuklarımızın ve burada yetişmekte olan genç kuşağımızın sahip olduğu anadili ve kültürü korumasına yardımcı olmak, özbenliklerinin farkındalığını sağlarken, içinde yaşadığı toplumun değer ve kavramları ile de uyumlu bir hayat sürmelerine destek olmak, geleneksel aile bağ ve değerlerine sahip bireyler olarak yetişmelerine rehberlik ederek “dünya vatandaşı” olmalarına katkı sağlamaktır.      
Bu hayal ile açılmış Long Island Türkevi velilerimizin yoğun talebiyle, öğrencilerimizin Türkçeyi öğrenmek istemeleriyle ve eğitimcilerimizin “öğretmek” istemesiyle birlikte güçlenmiş her geçen gün büyüyen öğrenci kadrosuyla, kaliteli ve özverili eğitimcileriyle, çocuklar için ellerinden gelen her türlü imkanı kullanmaya çalışan yönetim kuruluyla birlikte daha da büyüyecek, milli değerlerimize hasret kaldığımız bütün ruhsal heyecanı bize yaşatmaya her daim devam edecektir.
Ve sizinde desteğinizle Türk yardımseverliğini ve misafirperverliğinin de bir yansıması olarak düşündüğümüz merkezimiz Long Island Türkevimizi elimizden geldiğince inşaa etmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz. 

Sizlerden aldığımız destekle merkezimizde hafta-içi günlerde yetişkinlere yönelik düzenlediğimiz Ebru sanatı,ahşap boyama,el işi ve süsleme sanatları dersleri ile, hafta-sonu çocuklarımıza yönelik verilen Türkçe, Hayat Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Görsel Sanatlar, Müzik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi ve etkinlik çalışmalarımızla hizmetinizdeyiz.

Aynı zamanda dil öğrenmede yaş sınırının olmadığını düşünerek açtığımız Türkçe öğrenmek isteyen velilerimize yönelik Türkçe derslerimiz, İngilizce öğrenmek isteyen velilerimize yönelik İngilizce derslerimizle Türk Amerikan toplumunun inşasına eğitim temelli, katkı sağlamış olmaktan gurur duyuyoruz. 

Yine hafta-içleri çocuklarımızın seviyesine uygun vereceğimiz piyano ve drama dersleriyle onların sanatsal yaratım becerilerine de destek oluyoruz.         
Bizler biliyoruz ki; iyi bir eğitim gönül işidir. Sevgi işidir. Bu merkezi kimsenin desteği olmadan kendi özkaynaklarıyla kuran bu insanlara ayrı ayrı minnettarım.
Foto: Mine Çetin Takıl
Her türlü yasal altyapısı Amerika Birleşik Devletlerinin yasalarına göre tesis edilen ve denetime açık olan merkezimiz, barış ve esenlik kurumu olarak toplumumuzun desteği ile uzun yıllar ayakta kalmayı başaracaktır. Öğrenmenin ne yaşı ne de zamanı vardır. 
Size sunulan sizi düşünen sizin için emek harcayan ve sizi misafir etmekten gurur duyan insanlarla tanışmak, birlik olmak için sizleride okulumuza her daim bekliyoruz.  
Sevgilerimizle                               

Kübra IŞITAN
Long Island Türkevi
Türkçe Öğretmeni   
                                               
Kübra Işıtan: Tokat Gazi Osmanpaşa Üniversitesi işletme fakültesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi iktisat fakültesi bölümünden mezun oldu. 2000 yılında Türk Dili ve Edebiyatı kompozisyon dalında il birincisi ve Türkiye altıncısı oldu. Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü burslu kazandıktan sonra Ankara Pusula Eğitim Gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Türk Dili Edebiyatı seminerlerinden sonra kitap çalışması yaparak şiir ve roman dalında Türk Dil Kurumu sertifikası kazandı.  Long Island Türkevinde Türkçe öğretmeni olarak hizmet vermektedir.
– Bu yazı, 18 Kasım 2018 tarihinde yayınlanmıştır.
U.S. Turkish Library Museum projesi, The Light Millennium Organizasyonu bünyesindedir. New York  Eyaleti kanunları çerçevesinde resmen tüzel bir kişilik kazanarak, 17 Temmuz  2001’de kurumlaşmıştır. NGO/STK (Non-Governmental Organizations) statüsüyle, Birleşmis Milletler’in Kamu Bilgi Birimi’ne (United Nations Department of Public Information | UN.DPI/NGO #UNDPINGO) 2005 yılından itibaren üyedir.
http://www.turkishlibrary.us | http://www.lightmillennium.org

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...