20180223

Atatürk'ün bu fotoğrafları ilk kez sergileniyor




Aydınlık Gazetesi

Atatürk’ün 1935’te çekilmiş 2 fotoğrafı ilk kez sergileniyor. Macar Kültür Merkezi’nde açılan segi 23 Nisan’a kadar görülebilecek

Macar antrenör Rezso Peter’in 1935’te çektiği Mustafa Kemal Atatürk’ün 2 fotoğrafı İstanbul’da sergilenmeye başladı.

Türkiye’nin ve güreş federasyonunun resmi çağrısı üzerine 1923-1936 yılları arasında Türkiye’de yaşayan ve çok sayıda sporcu çalıştıran Rezo Peter’ın, “Macar Antrenörün Elindeki Türk Güreşçiler” adlı fotoğraf sergisi, Turkinfo Vakfı işbirliğiyle Macar Kültür Merkezi’nde ziyarete açıldı.


 Sputnik’in haberine göre Macaristan’dan sergiye gelen Peter’ın 87 yaşındaki kızı Leila Lidia Peter, babasının hayatı boyunca çok sayıda fotoğraf çektiğini belirtti.

Leila Lidia Peter, sergide yer alan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün kürek çekerken görüldüğü 2 fotoğrafın hikayesine de değinerek, şunları kaydetti:

“Ben çocukken, babamın arkadaşı olan bir mimar vardı. Onun davetiyle Florya’da Atatürk Köşkü’nün oraya sık sık tatile giderdik. Bir ziyaretimizde ben kumlarda oynarken, Atatürk de kürek çekiyordu. Babam hemen onun fotoğrafını çekti. Albümdeki fotoğraflar arasında benim için en özel fotoğraf budur. Bu fotoğraf Türkiye’de ilk kez sergileniyor. Kasım ayında Budapeşte’de sergilendi sadece.” Sergi, 23 Nisan’a kadar görülebilecek.

Alıntı Kaynak: https://www.aydinlik.com.tr/ataturk-un-bu-fotograflari-ilk-kez-sergileniyor-kultur-sanat-subat-2018

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...