20200901

🎥📺 🇹🇷🇷🇺 İlk Türk-Rus ortak yapımı TV dizisi: 'Kalbimin Sultanı' (2018)

" Kalbimin Sultanı oyuncuları kim, konusu ne"

Yeni dizi Kalbimin Sultanı her hafta Çarşamba akşamları Star TV ekranlarında yayınlandı. Dizinin ilk bölümü 13 Haziran’da ekrana geldi. 

Biri Hükümdar, diğeri Batılı, özgürlüğüne düşkün bir Rus kızı... Mahmud ve Anna... Eşine masallarda rastlanacak bir aşk masalı… Bir Osmanlı Hükümdarı ile bir Rus kızının masalını anlatan Kalbimin Sultanı’nda ilkel bulduğu hareme muhbir olarak girmek zorunda kalan Anna, ancak masallarda yaşanacak büyük bir aşkın eline düşer... 

Başrollerini Ali Ersan Duru ve Aleksandra Nikiforova’nın paylaştığı Kalbimin Sultanı projesinde ikiliye, Emel Çölgezen, Tansel Öngel, Beste Kökdemir, Tuncel Salman, Taner Rumeli, Bülent Seyran, Sadi Celil Cengiz başta olmak üzere Rusya’da birçok önemli projede yer almış Shcherbina Dmitry, Rudensky Andrey, Sokolovsky Alexander gibi Rus ve Türk başarılı oyuncular eşlik ediyor. İlk Türk-Rus ortak yapımı proje olma özelliği taşıyan Kalbimin Sultanı dizisi ile ilgili merak edilenler haberimizde sizlerle.

KALBİMİN SULTANI NE ZAMAN, HANGİ KANALDA?

Kalbimin Sultanı dizisi Star TV’de her hafta Çarşamba akşamları yayınlanacak. İlk Türk-Rus ortak yapımı proje olma özelliği taşıyan Kalbimin Sultanı dizisi, 13 Haziran 2018 Çarşamba günü Star ekranlarında yayınlandı

KALBİMİN SULTANI KONUSU

Biri Hükümdar, diğeri Batılı, özgürlüğüne düşkün bir Rus kızı... Mahmud ve Anna... Eşine masallarda rastlanacak bir aşk masalı … Bir Osmanlı Hükümdarı ile bir Rus kızının masalını anlatan Kalbimin Sultanı’nda ilkel bulduğu hareme muhbir olarak girmek zorunda kalan Anna, ancak masallarda yaşanacak büyük bir aşkın eline düşer...

KALBİMİN SULTANI OYUNCULARI

Başrollerini Ali Ersan Duru ve Aleksandra Nikiforova’nın paylaştığı Kalbimin Sultanı projesinde ikiliye, Emel Çölgeçen, Tansel Öngel, Beste Kökdemir, Tuncel Salman, Taner Rumeli, Bülent Seyran, Sadi Celil Cengiz başta olmak üzere Rusya’da birçok önemli projede yer almış Shcherbina Dmitry, Rudensky Andrey, Sokolovsky Alexander gibi Rus ve Türk başarılı oyuncular eşlik ediyor. Maya Productions International’ın yapımcılığını üstlendiği, senaryosunu Özlem İnci Hekimoğlu, Nil Güleç Ünsal ve Atilla Ünsal’ın kaleme aldığı Kalbimin Sultanı Star’da!

ALİ ERSAN DURU KİMDİR?

19 Eylül 1984 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Ali Ersan Duru, Eskişehir, Osmangazi Üniversitesi Maliye Bölümü'nden mezun oldu. Aynı dönem içinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tiyatro Topluluğu (Esogü Tiyatro Topluluğu) ile amatör tiyatro hayatına başladı. Öncelikle Osmangazi Üniversitesi Tiyatro Topluluğu ile çalışmaya başladı. Lisans eğitimi bittikten sonra oyunculuğu profesyonel anlamda yapmaya karar verdi ve İstanbul'a gelerek oyunculuk eğitimi almaya başladı. Önce 2008 yılında DİALOG anlatım ve iletişimde temel oyunculuk teknikleri dersleri aldı.

Daha sonra da Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları'nda iki yıllık bir tiyatro eğitimi aldı. Bununla paralel olarak aynı dönem içinde workshop'lara katılmaya, diksiyon ve şan dersleri almaya devam etti. İlk olarak TRT 1 de ''Başrolde Aşk'' isimli sit-com'la profesyonel oyunculuk hayatına başladı.

2012 yazında Turgut Özakman'ın Diriliş adlı romanından beyaz perdeye uyarlanan ''Çanakkale 1915'' adlı sinema filminde roman kahramanlarından Mehmed Ali'ye hayat verdi. 2013 yılında "Yağmurdan Kaçarken" adlı dizide Carlos Martin, Ezgi Asaroğlu, Ayça Erturan, Ali Ersan Duru, Furkan Andıç, Ebru Şancı, Serkan Şenalp, Doğukan Polat ile beraber rol aldı.

Ali Ersan Duru, 2013 yılında Refik Halit Karay'ın eserinden esinlenerek yazılan ve Yönetmenliğini Kudret Sabancı'nın yaptığı "Bugünün Saraylısı" adlı dizide Selçuk Yöntem, Nazan Kesal, Serhat Teoman, Cansu Tosun ile birlikte başrol oyuncusu oldu.

ALEXANDRA NİKİFOROVA KİMDİR?

1993 yılı Rusya doğumlu olan Alexandra Nikiforova daha önce Rusya’da çeşitli film ve dizilerde rol aldı. Rus güzel ilk oyunculuk deneyiminide bir Rus yapımı olan 2014 yılında Otpusk po Raneniju isimli proje ile gerçekleştirdi. Daha sonra Leningrad 46, Kumir ve Doktor Richter isimli projelerde rol aldı. İlk defa Rusya dışında bir dizide rol alan Alexandra Nikiforova, Anna rolü için Türkçe dersleri alıyor.  Güzel oyuncu yeni dizi Kalbimin Sultanı’nda Ali Ersan Duru ile birlikte başrol oynayacak.

Kalbimin Sultanı neden yok, bitti mi? Kalbimin Sultanı yeni bölüm ne zaman yayınlanacak?

2018

Kalbimin Sultanı dizisinin ekran macerası sona eriyor. Her çarşamba yeni bölümleri ile Star TV'de yayınlanan dizinin yerini Uğur Yücel'in Nefes Nefese isimli yeni dizisi aldı. İzleyiciler yayın akışında Kalbimin Sultanı'nı göremeyince şok oldu. 

Kalbimin Sultanı dizisi final bölümü ile 6 Ağustos Pazartesi günü ekranlara gelecek. Yaz sezonunda Türkiye ile Rusya’nın ortak yapımı romantik komedi ve tarihi bir dizi olan Kalbimin Sultanı’nın reytinglerde bir türlü yüzü gülmedi. Bu nedenle final yapma kararı alındı. Dizinin final fragmanı yayınlandı.

Kalbimin Sultanı - En Çok İzlenenler

.. 

SON BÖLÜMDE NELER OLMUŞTU?

Sultan Mahmud, gerçek yeniçerilere ait olmayan esameleri toplatmış ve oradan gelecek bütçe donanmanın iyileştirilmesine harcanacaktır. Namık'ın çalışmaları yeniçeri içinde huzursuzluğa neden olur. Halet Efendi, bir yandan Namık'la güç savaşını sürdürürken, diğer yandan yeniçerilerin ruh halini kontrol etmektedir. Esamalerin toplanmasına karşıdır her biri, kazan kaldırmaya da kararlı. Ayaklanmaya öncü ağaların aldığı ceza ise yeniçerileri harekete geçirecek, Sultan Mahmud'un tahtı tehlike altına girecektir.

Gülfidan, Esma Sultan'dan Namık Paşa ile izdivacı için yardım istemiştir. Kıskançlıktan çılgına dönen Esma Sultan, yeni bir oyunla Mahmud ile Gülfidan'ın izdivacını konuşacaktır.

Anna, Sultan Mahmud'a kendini affettirir. Ama yeniçerilerin ayaklanması sarayı hareketlendirmiştir. Sultan Mahmud tehdit altında olan sarayın ve haremin güvenlik nedeniyle boşaltılmasını emreder.

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...