20200916

Rus muhabirin Atatürk hayranlığı

Rus muhabirin Atatürk hayranlığı

Rus resmi haber ajansının Türkiye muhabiri gazeteci Alyona Palajçenko, Türkiye'de karşılaştığı Atatürk hayranlığından nasıl etkilendiğini aktardı.

Rus resmi haber ajansı Ria Novosti, Türkiye özel muhabiri Alyona Palajçenko, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e olan halk sevgisinden çok etkilendiğini ve bunu yaşadığı bir olayla anlattı. Ankara'daki bir kuaför salonunda yaşadığı bir olayı Rus gazeteci, kendi sosyal medya sayfasında şöyle aktardı:

"Atatürk'ü anlatan süper köşe, taze çiçekler, pahalı karelerdeki fotoğrafları ve unutulmaz bir albüm, üstelik bu da ucuz değil! Sizce burası neresi? Burası, tesadüfen karşılaştığımız bir kuaför. Türkiye'de böylesine ‘sivil köşelerle’ tanışmak çok güzel!"

DikGazete'den Fuad Safarov'un haberine göre Rus gazeteci, etkilendiği "Atatürk köşesinin" fotoğrafını da paylaştı.

Bu arada, 2017 yılında, Atatürk'ün Selçuk Çamlık Lokomotif Müzesi'de sergilenen tarihi vagonundan etkilenen Rus muhabir Palajçenko, vagonun resmini de çizmişti. Rus gazeteci, sosyal medya sayfasında o günlerde duygularını şöyle aktarmıştı:

"Atatürk'ün tarihi vagonunda 1,5 saat oturdum. Atatürk bu vagonuyla ülkesini gezmişti... Güzel bir yer, aynı anda tabii ki resmini de çiziyorum."


2016 yılında da Palajçenko, kendi doğum gününde Atatürk’ün naaşının bulunduğu Anıtkabir’i ziyaret etmişti. Facebook sayfasında duygularını paylaşan Rus gazeteci, doğum günü için Anıtkabir’i ziyaret ettiğini vurgulamıştı.

Palajçenko, “Atatürk Mozolesi, çok etkileyici ve büyüleyici bir yer. Ankara’ya gelen herkese ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etmesini tavsiye ediyorum. Bu arada, Atatürk’ün Rus diline tercüme edilmiş Nutuk kitabını da aldım” diyerek duygularını aktarmıştı.


Odatv.com

mm

Alyona Palajçenko: Anadolu'nun mehtaplı gecelerindeki küçük evlerin manzarasına "aşık" bir Rus gazeteci, ressam

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya resmi haber ajansı Ria Novosti, Türkiye özel muhabiri Rus gazeteci Alyona Palajçenko, Anadolu’nun mehtaplı gecelerindeki küçük evlerinin manzarasına "aşık" olduğunu kendi elleriyle çizdiği resimleriyle anlatıyor.

Ankara'da karşılaştığı mehtaplı gecedeki manzarayı tuvaline aktaran Rus gazeteci Palajçenko, çizdiği resmi kendi sosyal medya hesabında paylaşarak, "Geceleri (mehtap geceleri) küçük evlerin manzarasına çok bayılıyorum. Zira uzun süre aynı manzaraları çizmeye devam edeceğim" diyerek duygularını paylaştı.

Bazı sosyal medya takipçilerinin yorumları üzerine, Rus gazeteci, mehtaplı gecelerdeki evlerin manzarasını ressam olarak çok sevdiğini tekrar belirtti.

Rus gazeteci Palajçenko, geçtiğimiz aylarda da Bolu'nun Yenisefa köyünün gece saatlerindeki "güzelliğini" çizdiği resimle anlatmıştı.

Palajçenko, daha önce de kendi resimlerini takdir eden takipçilerine Türkiye'yi karış karış gezmeleri tavsiyesinde bulunarak, "..Türkiye'ye gelin, Antalya'ya değil, İstanbul'a değil, bölgelere seyahat etmeniz gerekiyor” diyerek duygularını aktarmıştı.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

https://www.dikgazete.com/ozel-haber/alyona-palajcenko-anadolu-nun-mehtapli-gecelerindeki-kucuk-h548513.html


📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...