20200914

🎞 Onların ata mesleği ünlü çubuk turşusu

Ankara'da atadan kalma turşuculuk mesleğini sürdüren Üstün ailesi, ünlü Çubuk turşularını üretiyor. Kendileri 3 kuşaktan bu yana turşuculuk yapan anne baba, şimdi oğul ve gelinine bayrağı devretmek üzere.

Ankara'nın turşusuyla ünlü Çubuk ilçesinde yaşayan Üstün ailesi için turşuculuk kuşaktan kuşağa aktarılan bir meslek. Çubuk turşusunun sırrı, bu işi yapan aileler tarafından nesilden nesile aktarılıyor. Bu ailelerden biri de Çubuk'un Aşağı Çavundur Mahallesi'nde yaşayan Üstün ailesi.

72 yaşındaki Ekrem Üstün ata mesleğini yarım asırdır sürdürüyor.

Eşi Hatice Üstün, yaptıkları turşu çeşitlerini sıraladı.

Üstün çifti, ata mesleğinin püf noktalarını oğlu ve gelinine de öğretti. Bu mesleği çocuklarının sürdürecek olmasının huzurunu yaşıyor. Oğul Sadettin üstün mesleği eşiyle sürdürüyor.

Gelin Sevgi Üstün, turşuculuğu evlendikten sonra öğrenmiş.

Üstün aiesi, yaklaşık 50 çeşit turşu üretiyor. Bunlar arasında ananas, yumurta, muz, şeftali, kaya koruğu ve acı biber çeşitleri de var. Türkiye'de bir marka haline gelen Çubuk turşusu, 6 aylık bir emeğin sonunda sofralara geliyor.

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...