20230208

🎞K. Maraş Depremi: Umut dolu bekleyiş sürüyor: İşte o mucize kurtuluşlar

      

Umut dolu bekleyiş sürüyor: İşte o mucize kurtuluşlar
Türkiye’nin kalbi deprem bölgesinde atıyor. Türkiye, depremin ardından 24 saati geride bırakırken bölgeden gelen kurtarılma haberleri hem sevenlerini bekleyenlere hem de arama kurtarma ekiplerine umut oldu.

Depremin merkezi olan Kahramanmaraş’ta devam eden arama kurtarma çalışmaları güzel haberleri beraberinde getirdi.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde, Gaziantep'in Nizip ilçesinde yıkılan bir binanın enkazından 28 saat sonra anne ve 3 çocuğu yaralı olarak çıkarıldı.

Ortam dinlemesinin ardından enkazın altından yaklaşık 28 saat sonra Döne Özkılıç ile çocukları Abdulkadir, Beyza ve Elif Özkılıç enkazdan kurtarıldı. Aile, bölgedeki sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Diyarbakır'da yıkılan bir binanın enkazından, arama kurtarma çalışmaları sonucu 28 saat sonra 1 kadın yaralı olarak çıkarıldı.

Hatay’da AFAD görevlisi bir kişinin kurtardığı bebeği görenler ise duygu dolu anlar yaşadı. Kucağına sıkı sıkı sardığı bebeği ambulansa götüren görevli bebeği dedesine teslim etti.

Enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.

Ekiplerin gece boyu süren çalışmaları sonucu enkaz altından, 28 saat sonra Merve Özgürdemir kurtarıldı.

Gaziantep'te yıkılan binanın enkazından da 28 saat sonra 4 kişi kurtarıldı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, depremlerde yıkılan 3 binanın enkazından 1'i çocuk 4 kişi yaralı olarak çıkarıldı.

Sahil Güvenlik ve AFAD koordinasyonundaki GEA İnsani Yardım Arama Kurtarma Derneği ekiplerince yürütülen çalışmalarda, 5 katlı Reşit Apartmanı'nın enkazındaki Mehmet ve kardeşi Hakan Yılmaz Çağan'a saat 03.35 sularında ulaşıldı.

Ekipler, binanın çevresindeki 5 katlı Yalım Apartmanı'ndaki çalışmalarda 26 yaşındaki Kubilay Özer'e, Akgül Apartmanı'ndaki kurtarma çalışmasında da Nejla Baygül'e aynı saatlerde ulaştı.

Vatandaşların da desteğiyle ambulanslara taşınan yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Şanlıurfa'da yıkılan binanın enkazından 22 saat sonra bir kadın kurtarıldı

Kurtarma ekipleri Şanlıurfa’ya da ulaştı. Ekipler, İpekyol Caddesi'ndeki Osman Ağan Apartmanı'nda Suriye uyruklu Meysem Lokman'a, 22 saat sonra ulaştı.

Malatya'da yıkılan bir binanın enkazından 4'ü kadın 1'i çocuk 5 kişi kurtarıldı.

Çok sayıda asker de bölgeye giderek seferber oldu. Arama kurtarma çalışmalarına başlayan Mehmetçik göçükten çok sayıda vatandaşı sağ salim göçükten çıkarttı.

Yine Malatya'daki evinde yakalanan 20 yaşındaki Boran Kubat, enkaz altında sosyal medya paylaşımını görenler tarafından kurtarıldı.

İstanbul Nişantaşı üniversitesinde hazırlık sınıfında okuyan Boran Kubat, ara tatilini ailesinin yanı geçirmek için memleketi Malatya'ya geldiğini söyledi.
Gece yattıktan sonra ilk depreme uykuda yakalandığını anlatan Kubat, dışarı çıktıktan bir süre ikinci bir deprem olmayacağını düşündüğünü ve sonra evine girdiğini anlattı.

Kubat, 7,6 şiddetindeki ikinci depreme yine evinde yakalandığını ve ardından binanın yıkılmasıyla enkaz altında kaldığını belirtti.

Diyarbakır'da yıkılan binanın enkazından arama kurtarma çalışmaları sonucu yaklaşık 16 saat sonra 13 yaşındaki kız çocuğu yaralı olarak çıkarıldı.

Bir mucize de Hatay’dan geldi. Hatay’da yıkılan binanın enkazından 30 yaşındaki Hülya Yılmaz ve 6 aylık bebeği Ayşe Vera Yılmaz, 29 saat sonra sağ çıkarıldı.

Alıntı: Ulusal Kanal.com

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...