20230219

Neden Evlerimizi Dağ Yamaçlarına Yapmalıyız?


Neden Evlerimizi Dağ Yamaçlarına Yapmalıyız, Bir Türk atasözü şöyle der 
“OBA’YI TUTAN BEY’DİR, YER’İ TUTAN DAĞ’DIR”. 
Eski insanlar dağ yamaçlarına evlerini yapar, ovaları ise tarım alanı olarak kullanırdı. Bunun sebebi dağların depremden etkilenmemesi ve yıkımların az olmasıdır.

Bir çok kültür Dağları Dünyanın Çivisi olarak görür.Mitlerde bu çivilerin yeryüzünün “Dağılmasını” önlediği anlatılır. Türk Dağ isimlerine bakalım. Demir Kazık Dağları, Kazılık Dağları. Dağların Kazık ya da Çivi görevi görerek, depremde toprağın hareketini engellediği varsayılır.

Dağlar Demir Kazık Yıldızı, Çivi Yıldızı adı verilen Tanrı Makamı ille bağlantılı kutsal merkezlerdir. Atalarımızın binlerce yıllık deneyimlerini göz önünde bulundurmalı ve yeni inşa edilecek evleri, dağ yamaçları gibi KAZIK ve ÇİVİ görevi gören sağlam kayalık yerlere yapmalıyız.




Dağ deprem olup olmaması konusunda değil zemini ovaya göre sağlam olduğu için depreme karşı dayanıklı. Zemin açısından Dağlar gerçekten çivi gibi sağlam Maraşta dağlık alanlarda sıkıntı daha az. Ovalık yerlerde yıkıntı daha fazla.

Parscebenoyan 𐱅𐰼𐰇𐰰





📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...