20181104

'Âşık Veysel Şatıroğlu da Şah İsmail Hatayî'nin geleneğinden gelir ve Türkçüdür'


1) Şah İsmail Hatayî Türkçeci idi; Türk demek Türkçe demek olduğundan Türkçüydü. "Yavuz" ise bugüne uzanan gericiliği Osmanlı'ya taşıyan bir Arapçacı-Farsçacı idi. Halk O'na "Yavuz" dedi. O günlerdeki anlamını bilen bilir.
2) Dil düşünceyi, düşünce de eylemi belirler. Bugün Türkiye'de ve dünyada Oğuz Türkçesi konuşuluyorsa; Türk dili usları aydınlatmayı sürdürüyorsa; Türk kültürü yaşıyorsa, bunda önemli bir payı Hacı Bektaş Veli'ye olduğu gibi Şah İsmail Hatayî'ye de borçluyuz.
3) Yüz yıllar boyu Anadolu, İran, Irak, Suriye ve Balkan Türkleri, Şah İsmail Hatayî'nin düzeniyle 'cem' oldu. O'nun ve izinden giden ozanlarımızın deyişleriyle Türk kültürünün özü olan âşıklık geleneği bugünlere aktı.

Suriye Türkleri cem olmuş deyiş okuyor. Elbette Türkçe ve elbette kadınlı-erkekli.
Muhtemelen Humus ya da Lazkiye.
----
Oğuz Türkmenidirler. Dilleri Oğuz Türkçesidir. Kendilerine aynı zamanda Kızılbaş derler. Bu videoda da kadınlı-erkekli Cem yapıyorlar. Şah İsmail Hatayi, Pir Sultan Abdal, Seyyid Nesimi, Abdal Musa, Kaygusuz Abdal, 7 Ulu Ozan'dan deyişler söylerler. Mezopotamya coğrafyasında yaşayan Alevi-Bektaşiler, Türktür. Homs (Humus), Lazkiye'de yaşarlar.

6) Selâm olsun sana Türkün büyük ozanı, büyük hakanı Şah İsmail Hatayî! Dünya durdukça, Türk, senin deyişlerini okuyacak 

7) Âşık Veysel Şatıroğlu da Şah İsmail Hatayî'nin geleneğinden gelir. Ve tabi ki Âşık Veysel Şatıroğlu da Türkçüdür 
8) Ehl-i Beyt kazansaydı gerçek İslam yani ilim ve barış hüküm sürecekti: Oysa ticareti ele geçirmek için Müslümanmış gibi yapan tüccar yobazlar kazandı ve dünya büyük bir şansı yitirdi.O sömürgen yobazlığın devamı ise yeryüzünün önemli bir bölümünde o günden beri hüküm sürmekte. 
9) Şah İsmail Hatayî o dönem Osmanlı hanedanını yenseydi; Türk devrimi 400 yıl erken yapılmış olurdu. Türklüğün unutulmuş medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, bugünün yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğmuş olurdu. Dünya, bugün, yaşadığı bu rezilliği yaşamazdı. 
10) Karamanoğulları Osmanlı hanedanını yenseydi de Türk devrimi 700 yıl önce yapılmış olurdu. O günden gerü, hiç gimesne; divanda, dergahda, bergahda, mecliste, meydanda ve dahi her yerde Türk dilinden özge söz söylemezdi. Araplaşma, gericilik, yobazlık olmazdı.
''Türkler şereflidir! Türkler, Türk olduklarını; doğru olduklarını; çalışkan olduklarını söyler; Türklükleriyle; Anadolu'nun Türk yurdu oluşuyla ve sonsuza kadar öyle kalacağıyla göğüslerini gere gere övünürler!''
Alıntı: Gazi Şimşek #Andımız 🇹🇷 
@GaziSimsek

📖 Hakas tarihi, gelenekleri ve Türk runik alfabesi

Hakas Devlet Üniversitesi Tarih 1. sınıf öğrencileri için Sibirya Türklerinden Hakasların atalarının MÖ 7.yy'da inşa ettiği kurganların ...