20200430

Amerikalılar Rambo'ya ilham kaynağı olan kahraman 🇹🇷Mehmetçi ile Kore'de tanıştı: Hacı ALTINER

Amerika'da Kahraman Olarak Şehir Şehir Dolaştırılan Tek Türk Askeri; Hacı ALTINER 

KORE savaşında Kunuri bölgesinde düşmanla karşı karşıya kalan 🇹🇷Türk alayı iki gün olağanüstü savaşır. ABD ordusu ilk defa böyle savaşan bir askerle karşılaşmaktadır. Türk askeri yaptığının farkında değildir. Aslında iki gün akıllara durgunluk verecek bir direniş gösteren Mehmetçik ABD ikinci kolordusunun imha edilmesini önlemiştir.
Ama burada bir Mehmetçik vardır ki ona ayrı bir sayfa açmak gereği duyuyoruz. Kars ilinden Hacı Altıner. Hacı Altıner Kore savaşlarına Kunuri Muharebelerine damgasını vuracaktır. H.Altıner 14 yerinden yaralanmıştır. Arkadaşlarına rica eder bana bir ağır makineli ve bir sandık mermi fişeği bırakın ve çekilin. Ben nasıl olsa bu yaralardan kurtulamam. Düşmanı şu boğazda oyalar sizin çekilmenizi sağlarım. Çaresiz arkadaşları da dediğini yapar. 

Hacı Altıner makineli tüfeğinin başına geçer, yüzükoyun yere yatarak düşmanı beklemeye başlar. Düşmanı gördüğünde tetiğe basar. Tetiğe basmasıyla amansız bir vuruşma başlar. Karşısında düşman birlikleri ve onlara karşı Kars elinden Hacı Altıner adlı Türk yiğidi. Üstelik vücudunda otuzu aşkın kurşun ve şarapnel yarası bulunmaktadır. Her yanından kan akıyor. Saatler boyu vuruşur H. Altıner. Mermisi bitmiş hava kararmıştır. Düşman da ateş etmeyi kesmiştir. Yaralı Hacı Altıner makineli tüfeğin kayışını boynuna dolar. Gün açmıştır. Silah seslerini de artık işitmemektedir. Etrafını kolaçan eder kimsecikler yoktur. Biraz daha sürünür bir yola ulaşmıştır. Artık takati tükenmiştir. Yorgun bedeni daha fazla direnemez gözleri kapanır. Şimdi o derin bir uykuya dalmıştır.

Bir ABD konvoyu yol üstünde yatan Hacı Altıner’i bulur. Bu bir müttefik askerdir. Makineli tüfeği boynuna öyle bir dolamıştır ki, kayışını öyle sıkı kavramıştır ki… Çaresiz makineli tüfeğiyle en yakın sahra hasta hanesine nakledilir. ABD li doktorlar saatlerce uğraşarak vücudunda ki bütün mermileri çıkarırlar. Olağanüstü bir olaydır bu ABD askeri için. Bir insan buna nasıl direnir? Nasıl bir inanç bunu başarabilir? Hacı Altıner iyileşir ve göğsü ABD tarafından madalyalarla donatılır. ABD şehirlerinde dolaştırılarak ahaliye olağanüstü kahraman olarak takdim edilir.

Hacı Altıner kahramanlarımızdan sadece birisi. 
  • Kaynak1:Rauf Denktaş'ın hatıraları-8 mayıs 1964 
  • Kaynak2:İsmail RAGIP(Alıntı) 
  • Kaynak3:Albay Ali DENİZLİ (Kore savaşındaki Kunuri Kahramanları) 
  • Kaynak4:JHON KELİHER, tuwenty-fifty infantry difision: tropic lightning korea

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...