20191122

🇯🇵🗣 "Atatürk'ü bilmeyene Japon denmez"🎎

 8 Mayıs 2009 

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, Yozgat Valisi'nin kendisine Atatürk'ü tanıyıp tanımadığını sorması üzerine, 
"Atatürk'ü tanımayan Japon Büyükelçiliği yapamaz, hatta Japon olarak da kabul edilemez. Atatürk'ü tüm Japonlar biliyor" 
dedi.

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenen 🎎🇯🇵'Japon Kültür Günleri' 🏯etkinlilerine katılmak üzere Yozgat'a geldi. Yozgat'ta ilk olarak Vali Amir Çiçek'i makamında ziyaret eden Büyükelçi Nobuaki Tanaka, Türkiye ve Yozgat'ı çok beğendiklerini söyledi. Japonların özellikle Hitit Uygarlığı'nın yaşandığı bölgelere büyük ilgi gösterdiklerini belirten Büyükelçi Tanaka, "Yozgat da bu uygarlığın yaşadığı bölgelerden biri ancak Ankara'dan 3 saat gibi bir sürede gelinmektedir. Yollar çok iyi değil, yolların yapılması gerekir" diye konuştu.

Yozgat Valisi Amir Çiçek ise, hükümetin bölünmüş yollar konusunda çalışmalarının bulunduğunu ve Yozgat-Ankara arasında da bu çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Vali Çiçek, "Kısa sürede yollarımız iyileştirilecektir. Ayrıca Yozgat il genelinde yol çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle tarihi kalıntıların bulunduğu bölgelerde çalışmalarımız var. Japon turistleri ilimizde ağırlamaktan memnuniyet duyarız" dedi.

Yozgat'ın tarihi turistik yerleri hakkında da bilgi veren Vali Amir Çiçek, Büyükelçi Tanaka'ya Atatürk'ün Nutuk ve Mehmet Akif Ersoy'un Safahat kitabı ile Yozgat saat kulesinin bulduğu maketi hediye etti.

Vali Amir Çiçek'in Nutuk kitabını hediye ettiği sırada yönelttiği, "Atatürk'ü tanıyor musunuz?" sorusu üzerine Büyükelçi Tanaka, "Atatürk'ü tanımayan, Japon Büyükelçiliği yapamaz, hatta Japon olarak da kabul edilemez. Atatürk'ü tüm Japonlar biliyor" dedi.

Japon Büyükelçisi Tanaka, daha sonra Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli'yi makamında ziyaret etti. Kent Park'ta mehter takımının ve halk oyunları ekibinin gösterilerini izleyen Büyükelçi Tanaka, öğle yemeğinde Yozgat'ın yöresel yemeklerinden olan testi kebabının testisini kırdı.

ÖMER ERTUĞRUL-YOZGAT
2009

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...