20190519

Devrimlerin birbirlerine etkisi


Tarihçi Dr. Mehmet Perinçek, Sputnik’e demecinde, Kurtuluş Savaşı döneminde Atatürk ile Sovyet lideri Lenin güçlerini nasıl birleştirdiyse bugün de Türkiye ile Rusya’nın ortak tehditlere karşı elbirliği yaptığını söyledi.


Atatürk’ün Kurtuluş mücadelesini Samsun’da başlatışının 100. yıl dönümüne ilişkin Sputnik’e demeç veren tarihçi Mehmet Perinçek, "19 Mayıs, Türk milletinin olabilecek en güç koşullardayken, işgal altındayken bağımsızlığa duyduğu arzuyu ortaya koymuş olan bir tarihtir" saptaması yaparak şöyle devam etti:

"Bu tarih, Rusya-Türkiye ilişkilerinde de önemli bir rol oynamıştır. O dönem, eski savaşlar defteri kapanmış işbirliği yolu açılmış, temeli atılmıştı. Bu tarih bugün de ülkemizin, karşısında duran zorluklara karşı koyma kararlılığını sembolize eder."

... Perinçek, Kurtuluş Savaşı döneminde SSCB lideri Vladimir Lenin’in Atatürk’e verdiği desteğe gönderme yaparak şunları söyledi:

"Türkiye ile Rusya, Atatürk ile Lenin arasındaki ilişkileri örnek alarak, tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi ortak tehditlere karşı el ele seferber olmuştur."

Alıntı / Kaynak: sputniknews.com



Amur Gadjiev

Rusya’nın parlamentosu Devlet Duması adına Rusya-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Dmitriy Savelyev, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve tüm Türk halkına tebriklerini iletti.

Savelyev’in kutlama mesajında şu ifadeler yer aldı:
"Saygıdeğer Cumhurbaşkanı! Müsaadenizle bizzat sizlerin ve şahsınızda tüm dost Türk halkının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarım! 
Cumhuriyetin bağımsızlığı için mücadelenin başladığı Türkiye tarihinin bu en önemli gününü kutlama geleneği, Türklerin özgürlüğü seven ve güçlü ulusal karakterini canlı bir şekilde ortaya koyuyor. 
Gençlerle çalışmak, her ulusun öz bilincinin oluşumunda belirleyici bir faktör olup, söz konusu faktör Türkiye'de en üst düzeyde bulunuyor.
Siz, parlak, yetenekli bir politikacı ve deneyimli devlet adamı olarak, sadece ve sadece ülkenin ulusal çıkarlarına dayanarak dost Türkiye’yi kalkınma ve refah yolunda yürütüyorsunuz. 
Bu günde her Türk aileye içtenlikle mutluluk, refah, evde huzur ve esenlikler dilerim!"

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...