20191028

✍️ En güzel bayram 96. yaşında... - Alp İçöz




‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun’

Türk ulusunun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Bugünlerde Türkiye, Cumhuriyeti, içinde yaşattığı Kemalist ruhla yeniden başını kaldırmıştır, çok uzun bir süredir (zorla uyutulmuş) uyuyan dev uyanmıştır. Türkiye, binlerce yıllık devlet aklı, ordu-millet kültür birikimiyle uzun bir süredir çıkmazda olan dünya düzenini bile kendine çeki düzen vermeye ve elindeki kartları yeniden karmaya zorlayan ve ezber bozan çok önemli atılımlar yapıyor.

Milli davalarda, iç siyasi çekişmeler, kendi seçmenine ya da dışarıya yaranmak adına seçimlerde oy uğruna yapılan manevralar yüzünden bazen kafa karıştıran adımlar, yeterzsilikler, eksiklikler, yanlışlıklar, eskiden kalan bazı siyasi ve tutucu saplantılar yok mu? Var, tabii ki. Zaten, o nedenle, sömürgeci devletlerin küresel sermayelerinin borç ekonomisinde boğulmaması, üretime dayalı bir direnme ekonomisine geçmesi, büyük atılımlar yapması, kendi kendine yeten güçlü ve refaha kavuşmuş bir ülke olması için Türkiye’nin milli düşünen bir iktidarı ve muhalefeti, yani milli çıkarları herşeyden üstün tutan ve ‘önce vatan’ diyen bir devleti olsun diyoruz. 

İşte, bugün bazı kandırılmış, aykırı, çıkarcı, küresel sermayenin vicdanı olan seslere rağmen, dışarıdan ve içeriden gelen baskı ve tehditlere rağmen, yani, herşeye rağmen, güneşin artık doğudan doğduğunun farkedilmesi ve Avrasya’nın uyanışı yeni bir çağın başlangıcı, diğer bir deyişle, Avrasya Çağı’nın ayak sesleriyla değişen dünya düzeni ve iç-dış nedenlerle ağırlaşan ekonomik koşulların tetiklediği yerli ve milli üretime geçme zorunluluğu toplumun milli iradesinin açığa çıkmasına ve ölü toprağını üzerinden atıp sahip olduğu değerlerin farkına varmasına önayak oldu. Ve bu yeni dünya düzeninde Türkiye hakettiği yeri almaya başladı.

Bugün Atatürk'ün ‘devrimci ruhu’ Türk milletinin tüm bireylerini hiç bir inanç, ırk, etnik köken ve siyasi düşünce ayrımı olmadan birlik ve beraberlik içinde aynı milli hedeflere yöneltmiştir. Ancak ortak hüzün ve sevinçlerle yoğrulan toplumlar millet (ulus) olabilir. Biz Türkler nerede olursak olalım Mustafa Kemal Atatürk'ün Kemalist devrimci ruhuna sahibiz, bağımsızlığımıza, anavatanımıza ve sahip olduğumuz kültür değerlerimize sıkı sıkıya bağlıyız.

Belki benim bu duygularımı anlayamayacak olanlar çıkacaktır. Hiç şaşırmam; çünkü zaten Türkiye’de toplumsal algı oyunları pek çok insanın kafasını karıştırmış. Bugün Türkiye’nin girdiği olumlu değişimi gördüğüm için kendimi şanslı hissediyorum, içimde bir huzur var... ‘Ne mutlu Türküm diyene!’ derken bile bugün eskisinden çok daha mutluyum. Bugün hem Türkiye hem de insanlık adına gerçekten mutlu bir gün.

Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yol ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu muhteşem esere emeği geçen, uğruna canlarını veren, sivil ve asker tüm kahramanlara asker selamı veriyorum. Ruhları şad olsun.

Hepsine selam olsun!
Alp İçöz
Eğitimci yazar

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...