20181226

Atatürk geçmiş değil gelecektir


Atatürk geçmiş değil gelecektir
Aydınlık Gazetesi

MELTEM ŞAHİN

Çocukluğumuzdan itibaren dinlediğimiz en güzel hikâyeler Atatürk’ten... Zorluklar karşısındaki kararlılığı, milletine yürekten bağlılığı... O’na olan sevgimiz her geçen gün daha da arttı. Peki Atatürk mazide kalan bir hatıra mı? Türk gençliği, 
“Atatürk hatıra değil, görevdir”
“Atatürk, özellikle bugün ve yarındır” 
diyor. Onlar, Atatürk’ten aldıkları vazifeyi yerine getirmek için durmadan, yorulmadan çalışıyorlar.

Birikimleriyle, tecrübeleriyle Türkiye’nin en seçkin isimlerinin Atatürk’ü anlatacağı Atatürk Sempozyumu’na iki gün kaldı. Boğaziçi Üniversitesinde yapılacak sempozyumun seçkin konuşmacıları, Atatürk Sempozyumu’nun önemini ve konuşulacakları Aydınlık Gençlik’e anlattı.

ATATÜRK DEVRİMİNİ TAMAMLAMA GÖREVİ

Dr. Doğu Perinçek:

Atatürk Sempozyumu’na Türkiye’mizin yakın tarihinin uzmanları katılıyorlar ve Atatürk konusunda derin çalışmaları olan bu hocalarımızdan çok anlamlı bir tarihte Atatürk hakkındaki değerlendirmeleri dinleyeceğiz. Anlamlı bir tarih diyoruz çünkü 100’üncü yıla giriyoruz. Bu sadece 1919’un yıl dönümü değildir. Türkiye Kemalist devrimi tamamlama iklimine girmektedir. Yeni bir dünya kuruluyor. Yeni dünyanın kapısında, Atatürk devrimini tamamlama görevinin kapısındayız. Sempozyum, olağanüstü dönemde yapılıyor. Bütün vatandaşlarımızı sempozyuma davet ediyoruz.

‘BİR OKUL OLACAK’

Emekli Tüm. Amiral Cem Gürdeniz: 

Mustafa Kemal 26 Ağustos 1922 sabahı ordularına ilk hedef olarak Akdeniz’i gösterdi. Bu emir aynı zamanda Anadolu’nun, denizlerle buluşmasına yönelik bir jeopolitik direktif; Anadolu’nun Akdeniz ve okyanuslarla olan bağlarını koparan Sevr zincirine en büyük darbeydi. “İlk hedef Akdeniz” idi. Peki ya sonrası? Bunu da gelecek nesillere bırakıyordu. Bu görkemli emir, bugün başta Doğu Akdeniz olmak üzere emperyalist kuşatma altındaki mavi vatanımız üzerinden hepimizin omuzlarına yeni sorumluluklar yüklüyor. 20’nci yüzyılda Anavatan Anadolu’yu güvenceye alan yüce milletimizin, 21’inci yüzyılda Ege ve Akdeniz’deki hak ve çıkarlarımızı koruması ve geliştirmesi Mustafa Kemal’e karşı en önemli vazifemizdir. Mustafa Kemal’i anlamak, Mustafa Kemal’i bugün devrimleri ve çözümleriyle yaşatmak için Atatürk Sempozyumu iyi bir okul olacaktır.

‘TÜRKİYE ZORLU BİR DÖNEMEÇTE’

Prof. Dr. Kemal Üçüncü:

Sempozyum, siyasal ve sosyal süreci, Türk kültürünü, tarihi ve Atatürk’ü, Müdafa’â-yi Hukuk perspektifinden okumak, anlamak isteyenler için eşsiz bir fırsat. Bilimsel aydınlatma faaliyetini başarıyla yürüten gençleri yürekten tebrik ediyorum. Türkiye çok önemli ve zorlu bir dönemeçte. Türkiye’den, Türk milletinden yana kişi ve kurumların, bireysel kaygılarını dar ideolojik ezberlerini bir kenara koyarak ortak mutabakatla hareket etmeleri gereken bir süreç. Türkiye’nin önündeki yegâne perspektif millî demokratik, insan odaklı, ekolojik hassasiyeti olan, üretim ve paylaşımı kapitalist tahakküm ilişkileriyle değil ortak katılım, dayanışma ve yönetimle yepyeni bir modelde tasavvur eden bir formasyondur.

Doç. Dr. Atakan Hatipoğlu:

Atatürk Türkiye’nin geçmişinde değil, geleceğindedir. Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefi hala güncel ve tamamlanmamış bir görevdir. Bu görevin tamamlanabilmesi için Atatürk’ün doğru anlaşılması gerekmektedir. TGB’nin düzenlediği Atatürk Sempozyumu, efsanelerden ve modalardan ayrılmış, Batıcı yorumlardan uzaklaşmış devrimci bir Atatürk yorumunun nasıl olacağını gösterme açısından büyük önem taşımaktadır.

TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer: 

Türk gençliği olarak, 100 yıl önce olduğu gibi bugün de çözümün Atatürk’ün devrimlerinde olduğunu biliyoruz. Atatürk’ün fikirleri ve devrimleri, onun bıraktığı miras en büyük hazinemizdir. Bu hazine Türk Gençliğinin biricik mücadele kaynağıdır. Atatürk bilimdir, gelecektir, Cumhuriyettir. O milletimizin en büyük değeridir. Atatürk’ü anlamak ve bugünün çözümlerini konuşmak için bütün arkadaşlarımızı Atatürk Sempozyumu’na davet ediyoruz.

Alıntı/ Kaynak: https://www.aydinlik.com.tr/ataturk-gecmis-degil-gelecektir-turkiye-aralik-2018

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...