20200709

Yunanistan da yaşayan Karaman Türkleri


Karamanlıların Venizelos'a mektup yazıp Yunanistan'a gitmek istediklerini unutmayalım. 

Mübadele dini teba üzerinden yapılmış, gitmek isteyen ile gelmek isteyenler din ekseninde yer değiştirmişti çünkü malumunuz, İstiklal Harbi yıllarında İslam-Hristiyan nefreti çok büyüktür. 

İşgal yıllarında, gerek Yunan, gerekse de İngiliz ve Fransız askerlerinin yaptığı mezalimler ile öncesinde (1916) Rus Ordusuna gönüllü yazılıp gelen Ermeni Hınçak, Taşnak ve Hoybun örgütünün yaptığı katliam ve tecavüzlerden sonra Müslümanlar, Hırıstiyanlardan nefret etmiştir.

Osmanlı zamanında gerek İstanbul, gerek İzmir, gerekse de Anadolu'da ve köylerde Müslümanlar ile Hırıstiyanlar aynı mahallede aynı köyde birlikte yaşıyorlardı. Hatta Hırıstiyanlar daha imtiyazlıydı. Ama Savaş ortamında oluşan iklim ile bir arada yaşama kültürü öldürülmüştür...

İstiklal Harbi boyunca Türk Papa Eftim hep Atatürk'ün yanında yer aldığı için, Ve Fener Rum Patrikhanesini dengelemek için 4 kiliseyi Eftime verip Türk Ortadoks kilisesini kurdurmuştu Atatürk. Ama sonradan büyük bir kitle Yunan'a gidince bu kiliseler de cemaatsız kalmıştır.

Daha sonra Türk Ortadoks Kilisesine, Hırıstiyan Türk cemaat bulmak için Moldova, Gagauz ve Ukrayna'daki Gökoğuzların göçü konusunda anlaşıldı, lakin bu da Rusların engeline takılmış olduğundan, "benim en büyük pişmanlığım Karamanlıların gitmesine izin vermemdi" demişti Atatürk.

Birinci dünya harbindeki doğu cephesindeki Rus işgalini bilmeden, (Rus ordusuyla gelenler...) yine İstiklal Harbi yıllarındaki İngiliz, Fransız ve Yunan askerlerinin yaptığı tecavüz ve vahşi katliamları bilmeden Hırıstiyan Türklerin neden Yunan'a gitmek istedikleri anlaşılmaz.

Karamanlılar dediğin Anadolu'nun köklü tarihinde MÖ. 4. yüzyıldan beri var olan Türklerdir. Eski tarihçiler, eski çağlarda Türk ismi yerine, Saka, İskit, Kıpçak, Peçenek, Kuman, Uz, Oğuz vb isimler kullanmışlardı.
Mimar Sinan'ın Avusturyalı, Macar, Bulgar, Rum, Ermeni asıllı olduğu iddiaları farklı kişiler tarafından ortaya atılmıştır. Ancak M. Sinan, Karamanlı denilen Anadolu'da yaşayan Hıristiyan Türklerdendir. Osmanlı döneminde devşirilip, Müslüman olmuştur.


https://t.co/RHHhUTPoAM?amp=1


https://t.co/8roQ7TZ5DF?amp=1



Alıntı/ Kaynak:  Sakalar İskitler(Gizlenen Eski Anadolu Halkı)    @Saka_larr


📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...