20190220

Algı nedir, gerçek nedir? Topraklar Değil, Beyinler İşgal Ediliyor | Dr. Sedef Kabaş




Published on Feb 21, 2018

Algı nedir, gerçek nedir? 
Algı sihirbazları “yalan” olanı, kitlelere “gerçek” gibi algılatmayı başarıyor mu? Peki, bunu yaparken hangi iletişim tekniklerini kullanıyorlar? 

İletişim Doktoru ve Medya Danışmanı Dr. Sedef Kabaş, tarihten günümüze “gerçek” ile “algı” arasındaki çekişmeli ilişkiyi anlatıyor. Dr. Sedef Kabaş, Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü mezunudur. Fulbright bursu ile okuduğu Boston Üniversitesi’nde Televizyon Haberciliği üzerine yüksek lisans yapmış, Marmara Üniversitesi Genel Gazetecilik bölümünden “Dünyada ve Türkiye’de Soru Sorma Geleneği ve Röportaj” üzerine yazdığı tezi ile doktora derecesi almıştır.

CNN International’da (Atlanta) çalışan ilk Türk gazeteci olma unvanına sahiptir. 1992 yılında girdiği medya sektöründe POWER FM, NTV, Olay TV, ATV, TV8, SKYTürk ve TRT2 kanallarında kendi hazırladığı programları sunmuş; siyaset, medya, kültür, sanat ve iş dünyasının önde gelen isimleri ile araştırmaya dayalı binlerce röportaja imza atmıştır. Uzun yıllar “Ekranların en iyi soru soran gazetecisi” olarak kabul edilen Kabaş, CNN World Report En İyi Ekonomi Haberi Ödülü dahil pek çok ödüle layık görülmüştür.

Akademi İstanbul, Bahçeşehir Ü., Boğaziçi Ü. (BÜYEM), ve Kadir Has Ü.’de 10 yıl ders veren Kabaş, 2007 yılında Sedef Kabaş Eğitim Koçluk ve Danışmanlık şirketini kurmuştur. İş dünyasının liderlerine, üst düzey yöneticilerine iletişim koçluğu ve medya danışmanlığı yapmakta, Türkiye’nin önde gelen şirketlerine Etkili Liderlik, Etkili İletişim, Etkili Hitap, Yaratıcı Sunum, Medya İlişkileri, İkna Sanatı, Kişisel İmaj, Kurumsal İletişim ve İtibar Yönetimi konularında eğitimler vermektedir. 

Sedef Kabaş pek çok konferans, seminer ve televizyon programında konuk konuşmacı olarak yer almakta uzmanlık alanları olan liderlik, medya ve siyaset üzerine bilgi ve deneyimlerini paylaşmaktadır. Gazetecilik ve biyografi üzerine yayınlanmış altı kitabı vardır.

This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at https://www.ted.com/tedx

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...