20190215

📺 ✍️ 'Diriliş Ertuğrul' TV dizisi ve 🇹🇷 Tarihi gerçekler

Sosyal Medya'dan alıntıdır
Bir vatandaş DİRİLİŞ ERTUĞRUL'UN ne olduğunu anlamak için YouTube'dan biraz araştırıp aşağıdaki yazıyı göndermiş.

Dizi filimde OSMAN, ERTUĞRUL GAZİ ve Avaneleri Allah'ı,Peygamberi ve Kur'an'ı hiç ağızlarından düşürmüyorlar.
Dizinin senaristi ve tarih danışmanları tam da günümüz zihniyetine göre zırvalamış tarih fukaraları!
1- KAYI BOYU 1295'e kadar Müslüman değildir TENGRİCİDİR
2- OTMAN/OTAMAN Şeyh Edebali'nin dergahına girene kadar İslam'dan bi haberdi, Dergahta yetişti ALEVİ BEKTAŞİ anlayışı ile İslam'a girdi Şeyh'in kızı MALHUN Hatunla evlendikten sonra OSMAN ismini aldı
3- ERTUĞRUL GAZİ Bilecik'te bir köy evinin duvarında asılı bir kitabı görünce bu nedir dedi KURAN dediler yani Kur'an'ı 20 yaşından sonra gördü.
4- YAVUZ SELİM zamanına kadar OSMANLI BEKTAŞİ geleneği ile yönetildi TANRI ismi kullanılırdı,Anadolu'da CUMA Namazı diye bir şey yoktu,YAVUZ'UN Mısır Seferi ile VAHABİ SÜNNİ anlayışa geçilip Osmanlı ŞERR-İ KANUN(Şeriat) ile yönetilmeye başlandı.
5- AVRUPA 15.yy dan sonra DİN'E sen artık köşene çekil Devlet işlerinden elini çek dedi ve Yükselmeye gelişmeye başlarken OSMANLI DİN'E sarılmakta ısrar etti, KANUNİ DEN sonra çöküş başladı 17.yy gelindiğinde AVRUPA Kiliseleri tamamen dışarda bırakıp Devlet desteğini çekti İBADET Etmek isteyenler kiliselere bağış yapsın yada aidat ödesinler denildi.

AVRUPADA Bunlar olurken OSMANLI Şeytan işidir,Halkın gözü açılır aydınlanır diye MATBAAYI yasakladı BİLİM Kitapları toplatıp yaktırdı,KUTSAL Bilinen KURAN Kitabının ARAPÇASI ezberletildi arapçayı ana dili gibi bilenler sadece Kuran'da ne yazdığını biliyordu.
1699 a gelindiğinde (ATATÜRK doğmadan 182 yıl önce)KARLOFÇA anlaşması ile Sonun başlangıcı göründü.

Hızla ARAPLAŞMA Gericilik Hurafe, Yobazlık, Tarikatçı kıl,Şeyhcilik,Şıhçılık yayılmaya başladı.

Koca bir İMPARATORLUK Çöktü,Bir DEVLETTEN ziyade bir MİLLET(TÜRK)yok olacaktı ki TENGRİ kutsadığı bir bilgeyi,kahramanı,yiğidi TÜRK MİLLETİNE gönderdi.
İşte o OĞUZ TÜRK'Ü GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'TÜ.
Bir imparatorluğun Küllerinden Yeni bir Vatan yarattı yok olmak üzere olan bir Milleti yeniden ayağa kaldırdı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ KURUP TÜRK MİLLETİNE Dedi ki ;Sizler bir Adem oğluna KUL değilsiniz Özgür Hürsünüz,Yüce Türk Milleti'nin onurlu Bireylersiniz,
YÖNETİCİLERİNİZİ Sizler seçeceksiniz dedi.
Özellikle Osmanlı da(Şerr-i kanunda)AVRATLIĞA(Arapçada vagina)layık görülen CUMHURİYETLE KADIN/KATUN/HANIM/HATUNLUĞA yüceltilen SEÇME ve SEÇİLME hakkı verilen Kadınlar ATATÜRK'ÜN Kıymetini bilin !

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...