20190216

Cem Karaca'nın Hayatından bir kesit



Cem Karaca 90’ların Türkçe rock müziğinin kralı, Anadolu rock türünün kurucularından, besteci, tiyatrocu ve rock kültürünün yaratıcılarındandır. Yaptığı müzik, yazdığı sözler kalbimizin baş köşesinde yer almış ve hala yeni nesiller tarafından da dinlenmektedir. 8 Şubat 2004 günü vefat eden Cem Karaca’yı biz de saygı ve özlemle anıyoruz!

Hayatı
5 Nisan 1945 günü doğan Karaca’nın annesi Ermeni asıllı Toto Karaca, babası ise Azerbaycan asıllı Mehmet Karaca’dır. Sanatçı bir ailenin çocuğu olmanın getirileriyle doğmasından itibaren sanatla iç içe büyüyen Karaca müziğe daha doğuştan yetenekliydi. Kolej yıllarındayken dünyayı etkisi altına alan rock müzikle tanıştı ve ilgisi buraya yöneldi. Karaca’nın sesini ise annesi Toto Karaca tarafından keşfedildi.


Beyoğlu Spor Kulübünde arkadaşlarının isteği üzerine şarkı söyleyen Cem Karaca daha sonra grup kurmaya karar verir ve ilk grubu Dinamikler’ kurarlar. Babasının her zaman müzik yapmasına karşı olduğunu söyleyen Karaca, babasının adam tutup konserlerinde yuhalattığını da belirtir. Grup olarak Elvis Presley gibi ünlü rock and roll sanatçılarının klasiklerini yorumluyorlardı fakat 1963’ün sonunda grup dağıldı. Daha sonrasında kısa süreli çalışmalar yapmaya devam eden Karaca 1965’te tiyatro sanatçısı Semra Özgür ile evlendi ve evlendikten 3 gün sonra Antakya’ya askere gitti. Bu dönemde Anadolu’yu tanımaya başlayan Karaca Aşık Mahzuni Şerif ile tanıştı.
Müzik dünyasına resmi adım
Yazının devamı
Alıntı/Kaynak: http://www.artmanik.com/cem-karaca/

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...