20200223

🎞 🗣🎵🎶 1975'ten 2012'ye Türkiye'nin Eurovision Macerası - Tüm Şarkılar


''IRKÇI VE DİNCİ AVRUPALILARIN EUROVİSİON ŞARKI YARIŞMALARINDA HER ZAMAN SİYASET VE ÜLKE KAYIRMA VARDI. 
TÜRKİYE'YE KARŞI HEM ŞARKILARIN DİLİ BAKIMINDAN HEM KÜLTÜREL BAKIMDAN ÇOĞU ZAMAN HAKSIZLIKLARA UĞRADIK.
YARIŞMAYA KATILMAYA ADAY OLAN ŞARKILARA VE SANATÇILARA İÇERİDE DE HAKSIZLIKLAR OLDU.''
BLOG EDİTÖRÜ
-----

2013 yılında İsveç’te düzenlenen 58. Eurovision Şarkı yarışmasına Türkiye’nin katılmayacağını; TRT’nin, Aralık 2012 tarihinde yaptığı açıklama ile öğrendik.

Bu açıklamadan 5 sene sonra, 1 Ağustos 2017 tarihinde, 2010 yılında Türkiye’yi temsil eden ve 2. lik getiren başarılı grup manga “Eurovision? Yine yeniden… :)” twitini atarak binlerce beğeni ve retweet alınca, tüm Eurovision severlere yarışmaya döndüğümüzü düşündürdü. 

2 Ağustos günü, "tekrar katılma ihtimali üzerine duydukları haberleri paylaşmak istediklerini" yazan manga, böyle bir ihtimalin kafalarda canlanmasına neden oldu ve Eurovision takipçileri kimin hangi şarkı ile katılacağını merak etmeye başladı.  Onlarca isim üzerinde duruldu, haberleri çıktı.

Yarışmaya Avrupa Yayın Birliği kapsamında 1975 yılında Semiha Yankı ile ilk kez ve 2012 yılında Can Bonomo ile son kez katılan Türkiye toplam 34 kez yarışmıştır.

Biz de bu videomuzda ilk günden son güne Türkiye'nin Eurovision Şarkı yarışmasına gönderdiği tüm şarkıları derledik. İşte karşınızda o şarkılar:

website: http://www.bumesele.com/

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...