20200219

Türkiye'de neden Hun Torunuyuz, Göktürk torunuyuz Uygur torununuyuz, Avar, Hazar torunuyuz denmiyor da sadece Osmanlı torunuyuz deniyor?

 
Herkes neden sadece Fatih'in, Selim'in torunu oluyor..??
Neden hiç kimse Teoman Han'ın. Mete hanın, Attila'nın, Kürşat'ın, Gültigin'in Bilge Tekin'in, Osman Batur'un. Şeyh Şamil'in torunuyum demiyor..
Osmanlı'dan başka devlet mi bilmiyorlar yoksa..??
Bu ''Osmanlı torunuyum'' diyenler arasında
Kavimler göçü sonrası Avrupa'da kurulan ilk Türk devletini bilen var mı..??
Balamir Kağan'ı tanıyan var mı aranızda eyyy Türkçü geçinen Osmanlıcılar..
Yani, mesele tarihe sahip çıkmaksa Gök Türk devletinden has bir model devlet var mı..??
Neden sadece Osmanlı..?? Saltanat ile yönetildiği için mi..??
Avarları, Hazarları tanıyan var mı aranızda.??
Hazar Türk devleti bugünkü Rusya'dan daha büyüktü..
Belki adını bile duymadınız.. Niye ille de Osmanlı..
Harfleri Arapçayı anımsatıyor diye mi..??
Sizin Türklükle, Tarihle ilginiz yok..
Sizin, yobazlıkla ilginiz var..
Geri kalmışlıkla, Sizi yönetenleri şatafatlı hayatlarıyla,
Yalakalıkla ilginiz var..
Mesela tarihe sahip çıkmaksa Osmanlı'dan daha büyük devletlerde var tarihimizde...
Oğuzlar, Türğişler, Karluklar...
Neden hiç Karahanlı, Kıpçak, Gazne, Selçuklu torunuyuz diyen yok..
Memluk(Kölemen) Türk devletini duyan var mı aranıza..??
Ya İhşidleri, Eyyübileri, Tulunoğlu Türk Devletlerini bilen var mı aranızda? Ya da bunların hikayelerini bilen..??
Siz sadece takke, cübbe, sakal seviyorsunuz..
Bu yüzden Osmanlı torunuyuz diyorsunuz..
Tarihte övünülecek çok daha büyük devletler çok daha büyük kahramanlar varken neden sadece Osmanlı..??
...
....

İskitlerden, Partlardan, Hattilerden, Subarlardan Ak veya Kara Hunlardan, Avarlardan, Etrüsklerden haberiniz yok..
Bir tek Osmanlı biliyorsun ama onuda yanlış biliyorsun..
Hadi tanışın gerçek Osmanlıyla bari...
Cumhurbaşkanlığı Forsu' nda bile 16 Türk Devleti var ve Onaltıncısıdır Osmanlı. Çevrenizde küçük bir sosyal deney yapın bakalım, yada küçük bir test; bu forstaki 16 devleti bilecek tek bir kişi çıkabilecek mi? Çıkarsa da onu ödüllendirin...

Kaldı ki bu Fors' da çok eksiktir...


Niye Cumhuriyetçiyiz ?
Niye güçlü Parlamenter sistem şart?
Osmanlı İmp. da,Türklerin ana rolü; tarım, hayvancılık ve askerlik yapmaktı.
Saraydaki 5 kişinin kararıyla Fizandan Yemen'e kadar asırlarca savaştırılan Müslüman Türk ordusunun son halini görmeye hazır mısın?

Niye Cumhuriyetçiyiz ? Niye güçlü Parlamenter sistem şart? Osmanlı İmp. da, Türklerin ana rolü; tarım, hayvancılık ve askerlik yapmaktı. 

Türk Tarihinin Ana Hatları kitabının  önsözündeki şu ibareler çok anlamlıdır: 
"1000 yıldan fazla süren İSLAMLIK/HIRISTİYANLIK davalarının doğurduğu düşmanlık duygusuyla tutucu tarihçiler bu davalarda asırlarca İslamlığın öncülüğünü yapan Türklerin tarihini kan ve ateş maceralarından ibaret göstermeye çalıştılar!
Türk ve İslam tarihçileri de Türklüğü ve Türk medeniyetini, İslamlık ve İslam medeniyeti ile kaynaştırdılar; İslamlıktan önceki binlerce yıla ait devreleri unutturmayı ÜMMETÇİLİK siyasetinin icabı ve din gayreti vecibesi bildiler. Yakın zamanlarda Osmanlı İmp. na dahil bütün unsurlardan tek bir milliyet yaratma hayalini güden OSMANLILIK akımı da, Türk adının anılmaması, Milli Tarihin yalnız ihmal değil, hatta yazılmış olduğu sayfalardan kazınıp silinmesi yolunda 3. bir etken halinde diğerlerine eklendi. Bütün bu olumsuz cereyanlar, doğal olarak, okul programları ve mektep/okul kitapları üzerinde bile etkisini gösterdi ve Türklüğün, çadır, aşiret, at, silah ve savaş kavramlarıyla eşanlamlı tutulması geleneği mektep kitaplarımıza kadar girdi." ...

Görüldüğü gibi, Cumhuriyet Devrimi önderliği, tarih çalışmalarına, Avrupamerkezci tarih tezlerine karşı, milli/ulusal-devrimci tarih teorisini inşa etmek için başlamıştır. 



Birinci çıkış noktası, Batı'nın Türk tarihine ilişkin görüşlerinin çürütülmesidir.



İkinci hareket noktası ise, birinciyle bağlantılı olarak, Cumhuriyet toplumunu Ortaçağın ümmetçi tarih görüşünden arındırmaktır. (Kemalizm'den asıl nefret edilme sebebi budur)



Bilindiği gibi, 18. yy dan sonra üretilen Avrupamerkezci tarih teorisi, insanlık tarihini, eski Yunan-Roma uygarlıkları ekseninde açıklamış ve uygarlık mirasını da Asyalı ve Ortadoğulu kaynaklarından kopararak, Avrupa'nın tekelinde göstermişti.

(Bknz: Kara Atena eleştirisine)


Batı Avrupa dışındaki halklar, bu arada Türkler, uygarlık yaratan değil, uygarlıkları yağmalayan ikinci sınıf " barbar" ırklardan sayılmıştı. Bu halklar, ancak Avrupa'nın yönetimi altında uygarlaşabilirlerdi!!! 

yani Avrupamerkezcilik, emperyalizmin sömürgecilik siyasetini haklı göstermek için bilimdışı bir zeminde imal edilmişti.


Kemalist Devrim önderliği, hem Kurtuluş Savaşı'yla milli devleti kurarken, hem de Cumhuriyet Devrimi'ni gerçekleştirirken, Avrupamerkezci safsatalarla gögüs göğüse geldi. Bu nedenle, emperyalizme karşı silahlı mücadele, daha sonra kültürel düzlemde devam etti.



Tarih çalışmalarının ikinci cephesi, "din gayreti" içindeki ortaçağ güçlerine karşıydı. Cumhuriyet önderliğinin amacı, yıkılan feodal Osmanlı Devletinin ideolojisiyle hesaplaşmak ve topluma Cumhuriyet'in milli ideolojisini hakim kılmaktı. 

(Devamı ekli kitaptan okunabilir.)


Alıntı: Sosyal Medya
Sakalar İskitler (Gizlenen Eski Anadolu Halkı)
@iskitlilerden


📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...