Ege Bölgesi; masmavi denizli sahil beldeleri, sıcakkanlı insanları, tarihi, şarkıları-türküleri, zeybek oyunu ve daha birçok kendine has özelliğiyle en keyifli, en nadide bölgelerimizden biri. Fakat küçükken dağların denize dik uzandığı yer olarak tanıdığımız Ege Bölgesi’nin asıl jestini Türk mutfağına ve damaklarımıza yaptığı da bir gerçek.
Birbirinden şifalı ve çeşitli otları bir kenara, Ege Bölgesi’nin mutfağımıza en kıymetli hediyesi "altın sıvı" olarak da bilinen zeytinyağı. Öyle olağanüstü bir tat ki iyi bir sızma zeytinyağına bir parça ekmek bandığınızda tek başına da sizi mest ediyor fakat bununla yetinmeyip hem içine katılan diğer lezzetlerle baş döndürüyor hem de yemeklerin içine katıldığında midemizde bayram havası yaratıyor.
Ege, öv öv bitmez o yüzden en iyisi sözü uzatmayalım ve ağızları daha fazla sulandırmak için sızma zeytinyağıyla yapabileceğiniz enfes tarif önerilerimize geçelim.
Alıntı Kaynak:https://yemek.com/egenin-armagani-zeytinyagli-lezzetler/
-
Bu yazımızda Milli Edebiyat Dönemi'nin en önemli şairlerinden biri olan Mehmet Emin Yurdakul'un "Cenge Giderken" şii...
-
Ülkemiz yer şekilleri bakımından oldukça farklı özelliklere sahiptir. Yer şekillerindeki farklılık iklimlerin bölgelere göre değişiklik...
-
* Kün-Ay tamgası ile Türklerle ilgili Göbeklitepe'de T şeklindeki dikilitaşlarda görünen Kün-Ay tamgası, Türk kavimlerinin bayrakla...