20180304

'Sümerlerden Günümüze gelen adetler. Nevruz; Kutsal evlilik

'Sümerlerden Günümüze gelen adetler. 
Nevruz; Kutsal evlilik 

Ülkemizde her yıl Nevruz yaklaşınca akla gelen ve bazılarının etnisiterini tatmin için uğruna samalayarak cevapladiği bu sorunun cevabı : Nevruz bir Sümer ritüelidir.
Tüm toplumlarada Sümerlerden yayılmistir.Şöyle ki!Sümer'in en ünlü tanrısı Tammuz,bereket ve güneş tanrısıdır .En ünlü tanrıca ise ,bereket ,toprak ve ay tanrısı İnannadr Sümerdeki inanışa göre,soğuk ve zor geçen kışın ardından baharın gelişiyle her yıl 21 mart tarihinde Tammuz ve İnanna evlenir. Bu evlilik kışın bitişi, topraktaki bereketlenmeyi simgeler ve her yıl bu tarihte kutlanır. 21mart aynı zmanada gündüz ve gecenin birbirine eşit olduğu tarihtir. Güneş tanrısı Tammuz, gündüzü; Ay tanrısı Tammuz geceyı simgeler ve bu geceyle gündüzün kavuşmasıdır. Tammuz ve İnanna'nın birleşmesiyle dünyaya bolluk bereket ve yeşillik gelir, hayvan yavrulardı. Evlilik güneşle ilgili olduğu için ritüelde ateşin üstünden atlamakta vardır. (Ateş güneşi simgeler )İlk defa MÖ 4000yılında kutlanan bu evlilik ,Mezopotamya ve orta Asya'da Nevruz halini alip zenginleştirilmiştir. Hiristiyanların Paskalyasi ve Hıdırellez'in kaynağıda kutsal evliliktir.

Alıntı: @Tomris_1907
#TuerkArsiv

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...