20180319

🎞 📍 Turizm: Ege Bölgesinde tatil için mutlaka seyahat edilmesi gereken yerler rehberi




Ege Bölgesinde tatil için mutlaka seyahat edilmesi gereken yerler rehberi

• Dikili, Bademli Köyü
Dikili’ye  bağlı 1800 kişilik nüfusuyla, doğal sit alanı özelliğini koruduğu için huzur konseptine katkıda bulunabilen köy. denizinin berraklığı ve sığlığı, kalabalıklardan uzaklığı, koruk şurubu ve içinde barındırdığı güzel Ege insanları artı değerleri olup; çevresinde yer alan koyların keşfedilmesi farzdır. bu köyden çıkıp, Denizköy-Çandarlı hattında yolculuk yaptığınız takdirde, şahane koy manzaralarıyla karşılaşmak kesindir.

• Mordoğan
Eğer ki tatilden anladığınız bol bol dinlenmek, aileniz arkadaşlarınız ve sevdiklerinizle hoşça vakit geçirmek, huzur bulmaksa uygun adrestir. Gündüz bira, akşam rakı-balık için dünyadaki en elverişli yerlerden birisidir. Aynı zamanda doğa macerası da yaşanabilir. asıl Mordoğan köyü iskelenin yukarısındadır ve hala bakir bir köydür. Eylanhoca ve kösederesi tam trekking turu yapılabilecek ve bol bol fotoğraf çekilebilecek yerlerdir. hatta bisikletle buralara gitmek ayrıca keyiflidir.

• Karaburun
Enginarın, hurma zeytinin, sarı kulak kefalin, kekiğin, kuşkonmazın, buz gibi denizin virajlı diyarıdır. İzmir'in bu ücra ilçesinde yazlar sıcak ve kalabalık, kışlar kasvet ve yalnızlık içerir. Eylül'ü ise en güzelidir; huzurlu ve dingin.

• Kızılağaç Köyü
Ege geleneklerini halen devam ettiren, 300 kişilik nüfusu ve Ege’nin tarihiyle harmanlanmış mimarisiyle zamanın bu köyde belli bir süre durduğunu fark edebilirsiniz. Birazcık bu zamandan sıkılanlara tavsiye edilir.

• Mazıköy
Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı olan, çakıl taşıyla bezeli el değmemiş koyu ve yerlileri tarafından işletilen pansiyonuyla akıllarda yer etmeye hazır. Her daim taze günlük balığı ve Ege yemekleriyle kendine “Her şey dahil” konseptinden ayrı doğal bir mekanda bir tatil arayanlara duyurulur…

• Fethiye Kayaköy
Mimari yapısı, dar sokakları, kiliseleri ve doğasıyla etkileyici bir atmosferi olan Kayaköy, eski bir Rum koyu. Harabeler arasındaki sokaklarda dolaşırken sanki o an yanı başınızdan insanların geçtiğini düşünecek mertebede hayalet bir kent. Hele gün batımına doğru geziyorsanız kızılımsı tonların üst yamaçlardaki evleri nasıl heybetli gösterdiğini kuş sesleri eşliğinde seyrettikçe büyüsüne kapılıp oradan hiçbir zaman ayrılmak istememeniz cabası.

• Denizköy (Dikili-Çandarlı)
Balıkların sizinle birlikte yüzdüğü, onlarca metre yüzülse bile boyu geçmeyen ve zemini tamamen kum olan enfes denizi ve doğal güzellikleri ile tam bir tatil ve huzur köşesi. Dikili'ye mesafesi 20 km. denizin içine kurulmuş bu küçücük köy, dış dünyayla bağlantınızı kesme isteği uyandıracak kadar sakin. Ege’de ölmeden önce görülmesi gereken yerlerin başında yer almakta.

• Güzelçamlı
Dilek yarımadası boyunca uzanan Güzelçamlı, doğudan Samsun sıradağlarıyla çevrilidir, batıdan Sisam adasına göz kırpar. Hemen yanı başındaki 6 köylü milli parkın denizi, doğası harikadır. Öyle ki bu milli park flora ve faunasıyla Türkiye’nin en zengin mekanlarından biridir. bir de dağların tepesine doğru uzanan kanyonu vardır ki, 2-3 saatlik yürüyüş sonucu vardığınız doruğunda; çöl ıssızlığından miras zaman yitimine yelken açtırabilecek rüzgarı ve güneşi karşılar sizi…

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...