20180318

🎥 🎞 🇹🇷 Türk sinema emekçisi Sadri Alışık'ın ölüm yıl dönümünde


Sadri Alışık'ı ölüm yıl dönümünde filmleriyle yâd ediyoruz! 
İşte unutulmaz 10 filmi 
18.3.2018
Türk sinema emekçisi Sadri Alışık'ın ölüm yıl dönümünde filmlerinden en güzel sahneleri...

5 Nisan 1925’te Paşabahçe’de bahçesinde meyve ağaçları bulunan üç katlı ahşap bir evde dünyaya geldi Mehmet Sadrettin Alışık… Tüm aile büyüklerinin ve kardeşi Nevin’in onu Sadri diye çağırmaları nedeniyle, hayatının geri kalan kısmını da hep Sadri Alışık olarak geçirdi. İlk filmi Günahsızlar‘ı 1946 yılında çeviren Sadri Alışık şöhret basamaklarını hızla çıkmaya başlamış ve canı kadar sevdiği tiyatrodan Yeşilçam’a adımını atmıştır. 1959 yılında çevrilen Yalnızlar Rıhtımı adlı filmde 38 yıllık hayat arkadaşı Çolpan İlhan’a aşık olmuş ve aynı sene evlenmişlerdir.

1995 yılının 18 Mart’ında 70 yaşında iken, ailesine, sevenlerine, canı kadar sevdiği İstanbul’a ve sinemasına veda eder.

--------

1. Şaka ile Karışık (Ofsayt Osman) – 1965 Yönetmen: Osman Seden, Oyuncular: Filiz Akın, Kadir Savun, Hüseyin Baradan, Nubar Terziyan, Çolpan

İlhan Seyircinin en çok sevdiği karakterlerden biri de Ofsayt Osman olmuştur. Osman Seden’in rejisörlüğünü yaptığı Şaka ile Karışık filminde ortaya çıkan bu tip çok sevilmiştir. Ofsayt Osman hayatta hiç gol atamamış, hep ofsayt pozisyonunda kalmış bir adamdır.

İlk filmi Günahsızlar‘ı 1946 yılında çeviren Sadri Alışık şöhret basamaklarını hızla çıkmaya başlamış ve canı kadar sevdiği tiyatrodan Yeşilçam’a adımını atmıştır. 1959 yılında çevrilen Yalnızlar Rıhtımı adlı filmde 38 yıllık hayat arkadaşı Çolpan İlhan’a aşık olmuş ve aynı sene evlenmişlerdir.

1995 yılının 18 Mart’ında 70 yaşında iken, ailesine, sevenlerine, canı kadar sevdiği İstanbul’a ve sinemasına veda eder.

Alıntı Kaynak: https://www.aydinlik.com.tr/sadri-alisik-i-olum-yil-donumunde-filmleriyle-yad-ediyoruz-iste-unutulmaz-10-filmi-kultur-sanat-mart-2018-3

  

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...