20200520

New York'taki Türk derneğinden koronavirüs ile mücadele için yardım kampanyası

New York’taki Türk Dernek geçtiğimiz aylarda Elazığ’daki depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasında öncü olmuş ve 100 bin dolara yakın para toplanmıştı.

TPF şimdi de koronavirüs ile mücadele için başlattığı kampanya için internet sitesinden, sosyal medya ve email üzerinden duyurarak destek bekledi.
Dernekten yapılan açıklamada “Koronavirüsün etkilediği sağlık çalışanları ve ailelere destek için yardım kampanyası başlattık. Hem ABD’de hem de Türkiye’de koronavirüsten etkilenen ailelere ulaşacağız” ifadeleri kullanıldı.

TPF ayrıca ‘Dünyanın dört bir yanındaki doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık çalışanları medikal malzeme sorunu çekiyor. Bu fonda toplanan parayla onlara da destek olacağız’ açıklamasını yaptı.

100 bin dolar toplanılması hedeflenen kampanyada şu ana kadar 30 bin dolara yakın para toplandı.

100 bin dolara ulaşınca dernek; sağlık çalışanlarını destekleyecek, Karantinaya alınan bireylere yardım edecek ve koronavirüsten etkilenen düşük gelirli, çocuklu ve yaşlılara el uzatılacak.

Destek olmak için:
https://donate.tpfund.org/campaign/tpf-covid-19-community-relief-fund/c279449

New York’tan Türkiye’ye yardımseverlik köprüsü

Türk asıllı dünyaca ünlü müzik yapımcısı Ahmet Ertegün’ün kurucusu olduğu Amerikan-Türk Cemiyeti’nin (American Turkish Society – ATS) ardından ABD ile Türkiye arasında köprü niteliğindeki faaliyetleriyle dikkat çekmeye başlayan TPF, Bolulu iş adamı Haldun Taşman’ın girişimiyle 2007 yılında New York’ta kuruldu. Kurucular arasında ise Murat Ağrınaslı, Mustafa Kemal Abdadan ve Ziya Boyacıgiller gibi isimler yer alıyor. TPF, ABD’deki başarılı Türk sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden Şenay Ataselim başta olmak üzere, iş kadını Merve Kurtepeli Gürsel, Maria Figueroa Küpçü, Amerika Endometriyoz Vakfı’nın (Endometriosis Foundation of America – EFA) kurucusu Amerika’nın en iyi jinekologları arasında gösterilen Dr. Tamer Seçkin, girişimci Gamze Ateş Ayberk, finans sektöründe çalışan Mehmet Kırdar ve yardımsever Burcu Mirza gibi isimlerin özverili desteğiyle faaliyetlerine devam ediyor.

Alıntı/Kaynak: https://forumusa.com/turk-toplumu/new-yorktaki-turk-derneginden-koronavirus-ile-mucadele-icin-yardim-kampanyasi/

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...