20190621

Altan Erbulak'ın hatırasına - Atatürk ile tanışması



Çankaya İlkokulu'nda öğrenci olan Altan ile Saffet her sabah okula giderken yol üzerindeki küçük tepede onu beklerler..O önlerinden geçerken başlarını öne eğerek selam verdikleri için Atatürk'ün yüzünü göremezler.
Atatürk her sabah Çankaya köşk'ün den Ankara kent meydanına yürüyerek inmekte ve yol üzerinde sıralanan halkla selamlaşıp, ayak üstü sohbet etmektedir..
Öğrenci Altan ile Saffet'de okul yolu üzerindeki küçük bir tepe üstünde Atatürk'ün geçişini bekler, Atatürk tam önlerinden geçerken başlarını öne eğer selam verirler..
Birgün gene Atatürk o küçük tepenin önünden geçerken Altan başını eğerek selam verir.
Atatürk: "Bugün yalnızsın Sarışına ne oldu ki" der.!
Altan: "Bugün hasta paşam , yarın"


📍(Altan; karikatür ve tiyatro dünyamızın ustalarından Altan Erbulak'tır.)
Aradan yıllar geçer..(Yıl: 1956) Altan Erbulak Milliyet gazetesinin spor sayfasına da futbolla ilgili karikatürler çizer..Birgün İnönü Stadyumunda Galatasaray-Fenerbahçe maçı oynanacaktır..Seref Tribünün önü her zamanki gibi torpille girmek isteyenlerle doludur..Kapıdaki görevli torpilin makamına göre kimisini iceri alır, kimisini almaz..!
Kalabalığın arasından çıkan bir adam elindeki kartviziti görevliye uzatır! Görevli kartvizite bakar, kartvizitte şöyle yazmaktadır;
📍"KART HAMİLİ YAKINIMDIR, MAÇA ALINMASINI RİCA EDERİM"📍
görevli, kartvizitin arkasını çevirir. Altan Erbulak imzasını görür ve şöyle der "Siz lütfen buyrun geçin efendim" der..Içeri giren Altan Erbulak'ın kendisidir..Kendisi kendine torpil yapmıştır..!
📍Altan Erbulak kısa boyludur. (1.64cm)
Bir önceki Fenerbahçe-Galatasaray maçına giden Sarı Basın Kartı sahibi Altan Erbulak, Şeref Trübünü'nden geçerken aynı görevli tarafından durdurulunca 1.64cm. boyundaki Altan "Ben Altan Erbulak'ım" deyince.,
Görevli; "Sahtekar ,koskoca Altan Erbulak böyle mi olur?"


* (Atatürk'ü gören gözleri , Milliyet Yayınlarında çalışırken göz göze geldiğimizde gördüm..Hoşçakal sevgili Altan Erbulak.)

📰✍️🇹🇷Milli Devlet Devrimci İradeyle korunur ve güçlenir -Ercan Dolapçı

Milli devlet devrimci iradeyle korunur ve güçlenir İşgale uğradık, ordumuzu örgütledik, emperyalizmi yendik, Cumhuriyetimizi, millî devletim...